2-ри септември 2020-та, когато един народ се опита да свали диктатора Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2. септември 2020 г., когато един народ се опита да свали диктатора Борисов.

Народът вярваше, че живее в демокрация, все още мислеше, че този диктатор ще си тръгне мирно, но той се беше подготвил и беше мобилизирал цялата мощ на държавата срещу нейния народ.

На Великото народно въстание се случиха потресаващи неща. Биха и обгазяваха хора, черните кубинки на полицаите бяха използвани, за да мачкат народа, палките оставяха червени болезнени натъртвания, спреят разтапяше кожата. От деца до пенсионери – никой не беше помилван, защото диктатурата беше ангажирала цялата си униформена сила, за да покаже, че тя е над всички и няма да се поколебае да унищожи всеки, дръзнал да се изправи срещу Борисов.

Въпреки това, диктатурата рухна. 2. септември беше онзи преломен ден, който промени всичко. Борисов повече не можеше да остане. Новината за неговите окървавени с кръвта на народа ръце, обиколи цяла Европа. Целият свят чу за Борисов и неговите методи за борба със собствения си народ. На този ден, Борисов вече беше пратен в историята, но нито той, нито ние го осъзнавахме.

Бунтът ни за свобода беше тежък, болезнен и опасен, но година по-късно, за диктатора почти не се говори, а неговата обществена роля е сведена да почетен председател.

Успяхме. 2. септември успя. Но ние винаги ще помним кървавата сряда на диктатора Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар