2050 са Covid хоспитализираните в София, 229 – в интензивни отделения – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сериозно увеличаване на болните от Covid в София и София – област, отчете зам. кметът по здравеопазване в София д-р Дончо Барбалов в комисията по здравеопазване на Столичния общински съвет. 2050 са хоспитализираните, като от тях 229 са в интензивни отделения. 282 – ма души са настанени в общинските болници. 

Увеличен е броят на хоспитализираните млади хора. Над 50 процента от леглата в общинските болници са за пациенти с Covid, посочи д-р Барбалов: 

“По информацията, която имаме и поддържаме ежедневно с директорите, те имат необходимите предпазни средства, дезинфектанти, кислород – знаете, че е много важен в такава ситуация. Материалното обезпечение е налице. Проблемът е с кадрите и с умората, която повече се натрупва в резултат на доста дежурства и много интензивни грижи, които трябва да се полагат за такива пациенти”.

През целия ден от столичния оперативен щаб водят разговори с представителите на различните браншове в София по повод усложнената Covid обстановка, информират от пресцентъра на Столичната община. С бизнеса се обсъждат препоръките на столичната РЗИ за затваряне на ресторантите и моловете. Заседанието на столичния оперативен щаб тече в момента. Все още няма решение за затваряне.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар