22-23 хил. камиона с безплатно оръжие от САЩ за терористите, брои Ердоган

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Вашингтон отказва да продава оръжие на Анкара, докато в същото време въоръжава безплатно терористи.

Що за съюзничество и партньорство в рамките на НАТО е това?“, възмути се турският президент Реджеп Таийп Ердоган по време на митинг в провинция Бурдур, предава Анадолската агенция.

Според него става въпрос за 22 000 – 23 000 камиона, влезли в сирийските земи откъм Ирак под щатски конвой. Ердоган отбеляза, че разрешаването на конфликта е въпрос, който засяга интересите не само на Сирия, но и на Турция.

Президентът подчерта, че в региона, където е разположена Турция, ще постигнат успех само тези държави, които си сътрудничат тясно с Анкара, а противниците на Турция са обречени на провал.

„Страните, оказващи подкрепа на терористите, поставят под заплаха собствената си сигурност”, категоричен е Ердоган, който така директно заплаши САЩ. „Страни, разположени на хиляди километри от нашия регион, провеждат операции в Сирия под предлог, че защитават националната си сигурност.

Тези държави се обявяват против действията на Анкара за неутрализация на терористите по турско-сирийската граница, която е дълга 911 километра. Ние няма да се поддадем на тези евтини доводи“, заяви държавният глава.

В същия дух, руският външен министър Лавров предупреди САЩ да не си правят илюзии, че ще създадат квазидържава от бивши ИДИЛци по източния бряг на Ефрат.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар