23 г. затвор за преводачка на Пентагона, шпионирала за „Хизбула“

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американската преводачка във военен обект на САЩ в Ирак Мариам Томпсън бе осъдена на 23 години затвор за предаване на ливанското шиитско движение „Хизбула“ на данни за операцията, довела до убийството на командващия специалните ирански сили Касем Солеймани, съобщи министерството на правосъдието на САЩ, цитирано от световните агенции.

Мариам Томпсън бе осъдена на 23 години затвор за предаване на секретна информация за националната отбрана с цел да помогне на чуждестранно правителство, се казва в съобщението на министерството.63-годишната Мариам Таха Томпсън от Рочестър, щата Минесота, е работила по договор като преводачка във военен обект на САЩ в Ирак, където имала достъп до най-секретна държавна информация, допълва БТА.


Томпсън призна през март, че е предавала изключително важна за националната сигурност информация на чуждестранен гражданин, ливанец, който я препредавал на „Хизбула“. Тя призна, че от 2017 г. поддържала връзка с мъж, който твърдял, че е свързан с „Хизбула“.

Томпсън бе арестувана от ФБР на 27 февруари 2020 г. Дотогава тя е предала данни за 10 секретни източника на разузнаването, както и информация за поне 20 секретни цели в САЩ.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар