Валери Симеонов оставка

23 000 души съпричастни към протеста на майките за свалянето на Валери Симеонов

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

23 000 души са заявили съпричастност към протеста на майките на деца с увреждания.

Утре под прозорците на МС от 12, 30 часа те ще настояват вицепремиерът Валери Симеонов да си подаде оставката за думите „кресливи майки“ и „уж болни деца“, казани пред телевизия СКАТ в края на миналата седмица.

Над 5 000 души смятат да подкрепят майките, става ясно от обявеното във фейсбук събитие. В съобщението се казва: „Искаме оставката на Валери Симеонов от поста заместник-министър председател на Република България!

Заради срама, който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение! Заради системни обиди към членове на обществото и използване на езика на омразата! Заради това, че превърна думата “патриот” в обида! Недопустимо е този човек да продължава да представлява българския народ!“

Според източниците ни от ГЕРБ разбрахме, че премиерът Бойко Борисов се е запънал и няма да даде и косъм да падне от главата на Валери Симеонов, та камо ли да се лиши от неговото присъствие в правителството.

Майките са се подготвили за дълъг престой пред вратите на МС. Предупредили са протестиращите да си носят топли дрехи и храна. Жените са категорични , че заради унизителните думи към децата, няма да си тръгнат, докато не „вземат главата“ на Симеонов. Те са призовали всички партии и граждански сдружения да ги подкрепят. На този етап няколко политически формации са заявили, че ще излязат с тях на улицата. Това са СДС, „Да, България“, БСП и „Атака“. В медии, сочени за близки до ДПС се коментира, че БСП се готвят да яхнат недоволството на жените.

В интервю за Фрог вчера, Вера Иванова заяви, че никога не е била член на партия. Покана за подкрепа, обаче са изпратили към всички 200 организации, включително към ГЕРБ и партията на Валери Симеонов – НФСБ. Оказа се, че въпросната формация никога не е припарвала до палатката на майките, за да чуе за проблемите на страдащите деца. Майките не искат да атакуват кабинета на Бойко Борисов, защото очакват предложените от тях закони да бъдат възможно най-бързо приети от сегашния парламент. Те единствено настояват за оставката на Валери Симеонов. Очаква се протест да има в още пет големи града в страната.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар