2300 украинци са влезли у нас, а почти 3700 са излезли – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

2300 украинци са влезли у нас, а почти 3700 са излезли

Стоп кадър, бТВ

Председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева заяви пред бТВ, че през последните дни повече украински бежанци напускат България, отколкото влизат в страната.„Справката от тази сутрин показва, че са влезли около 2300 украинци, а почти 3700 са излезли от България. Това, което наблюдават екипите на терен, е, че между украинските граждани има организация – сами си намират автобуси и някои излизат от България, а други излизат от хотелите (б.р. в които досега са били настанени), отивайки в квартира, която са намерили“, добави тя.


Тошева допълни и че все повече украински граждани започват работа.

От утре пък започва преместването на украинци, настанени по Южното Черноморие, във ведомствени бази в страната. То ще продължи до 1 юни.

„Бази има в област Габрово, Варна, Бургас, София, Благоевград, Ямбол. Условията на тези бази отговарят на минималните стандарти. Основно повечето украинци ще напускат хотелите на 30 и 31 май, като най-голямото струпване се очаква на 1 юни, а за утре бройката не е толкова голяма. Между 9:30 и 11 ч. са първите групи. Те ще бъдат информирани“, обясни председателят на Държавната агенция за бежанците.

Тя добави, че ще продължат да се предоставят помощи за децата, като пакети с памперси и мляко.

Всички хронично болни и хората, които имат някаква инвалидност да бъдат преместени до място, което е най-близко до болница за подходящото лечение. Майките и децата ще бъдат преместени във ведомствени бази, преди всичко на територията на Бургаска област“, заяви Тошева, цитирана от „Гласове.“

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар