24-часов екшън в тополовградско село приключи с арест – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

24-часов екшън в тополовградското село Орешник приключи с арест. Задържан е 35-годишен мъж, който се бе барикадирал в къщата си и стреля по полицаи. Задържането му е осъществено снощи след акция на спецченгетата от отряд “Кобра”.

В понеделник вечерта полицейски екип потърсил за справка по преписка 35-годишният жител на селото. Мъжът обаче отказал да излезе, заключил се в дома си, отправил заплахи към служителите на реда и възпроизвел изстрели с огнестрелно оръжие. Драмата приключи снощи около 18:30 ч., когато мъжът е задържан. За случая е уведомена прокуратурата, уточниха от МВР.

Оказва се, че арестуваният е бил част от френския чуждестранен легион. Боравил е умело с оръжия, имал е и разрешително, но издадено от чужбина – от държава в ЕС. Това обясни пред Нова телевизия директорът на ОД на МВР в Хасково Ангел Цанков. “Установено е, че той изключително добре борави с огнестрелно оръжие. Бил е обучен във френския легион, а може би и от български институции”, отбеляза още Цанков.

Обстановката в Орешник обаче остава напрегната. Има съмнения, че арестуваният е минирал двора на къщата си. Сапьори проверяват, а съмненията е реплика на Иван по време на опитите за задържането му, че е приготвил много изненади на служителите на МВР, предаде “Дарик”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар