25 години затвор за бившия легионер, който уби фелдшера на село Орешак

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Окръжният съд в Ямбол наложи 25 години лишаване от свобода на бившия легионер Иван Пачелиев, подсъдим за убийството на 72-годишния фелдшер Димитър Факиров в тополовградското село Орешак миналата година.

Пачелиев беше задържан, след като се барикадира в дома си и трябваше да бъдат изпратени барети.


Бившият легионер, обвинен в убийството на фелдшер, остава в ареста

Престъплението, извършено на 8 октомври 2019 г., е осъществено чрез нанасяне на 38 удара с нож в цялото тяло, довели до остра кръвозагуба, като смъртта е причинена по особено мъчителен начин за пострадалия. Убийството е извършено с особена жестокост, което се доказва от броя на множеството нанесени удари с оръжието, пише в обвинителния акт.

Не са ясни точните мотиви Пачелиев да убие фелдшера, но се знае, че същия ден отишъл при него, защото си наранил ръката. Избухнал скандал, а той бил известен с агресивния си нрав и страстта си към оръжия.

38-годишният мъж е признат за виновен и за това, че противозаконно е държал 111 патрона, представляващи годни боеприпаси за огнестрелни оръжия. Те са открити в дома му след убийството.

Наказанието, което е общо за двете престъпни деяния, трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим в затвора, постанови още съдът.

Присъдата обаче подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Пачелиев е бил във Френския легион до 2012 г. След това бил безработен. През 2018 г. той вече веднъж се барикадира в дома си и стреля с пушка, защото униформени го търсели заради хулиганство в София. По-късно обаче беше освободен от ареста.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар