Биволи

25-годишна рокерка – студентка от Велико Търново сама отглежда стадо биволи

Бизнес
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Студентка от Великотърновския университет предизвика истински фурор в социалните мрежи, заради необичайния бизнес, с който се занимава.

25-годишната Цветелина Недкова има собствена ферма в село Горна Липница, в която съвсем сама отглежда биволи . Освен работата с едрите животни, младата жена е и запален любител на високите скорости и моторите.

Цветелина Недкова е красива, млада жена с перфектни мерки, за това на никой не би хрумнало, че обикновено денят ѝ минава сред стадо биволи. Завършила е икономика в Свищовската Стопанска академия, скоро ще се дипломира и във Великотърновския университет, но въпреки академичните си занимания не се отказва от живота на село. От както се помни семействто ѝ отглежда крави, за това от малка обича и не се плаши от едрите животни, информира БНТ.

„Имаме ферма за крави. И от много време все се каним да си вземем една биволица, колкото за нас, заради продуктите. И в последствие взехме една, станаха две, три и от три години насам вече са тринайсет. Така се запалихме и аз отговарям за тях!”

Цветелина разказва, че биволите само изглеждат страшни, а в същност са изключително любвеобилни и интелигентни животни, за това се отнася с тях като с приятели.

Реклама

„Всяко животно си има име , отнасям с него като домашен любимец. Например Събина, Черешка, Чудомира. Имат темперамент, нямат нищо общо с кравите, имат характер. Разликата е, че привикват към един човек, не както кравата, привързват си към стопанина си и след като свикнат с него те с друг много трудно свикват, нямаме пастир, аз се занимавам с тях!”

Като всяко младо момиче и Цветелина споделя, че в свободното си време обича да излиза с приятели и да се забавлява. А покрай двете си най-големи страсти – животните и високите скорости открила и любовта. Емил е запален пчелар и моторист от съседното село .

„Човек от младите хора израснали в града на нашата възраст, това нещо им се струва много странно. Все едно екзотично, все едно дори смятат, че не сме нормални.

Цвети си е поставила за цел скоро стадото ѝ да стане още по-голямо, а двамата с Емил вече планират и романтична сватба следващата година. / 24 часа


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар