25 г. без Ванга, която познаваше 70% бъдещето според учените

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На 11 август 1996 г. – точно преди четвърт век, спря сърцето на Ванга, вече световноизвестната петричка врачка, за която освен руските, не спират да пишат британските и даже американските медии.

Според изследванията на учените нейните прогнози за бъдещето имат 70% успех. Тогава за науката е необяснимо, но днес проучванията на съня, а като незряща тя е перманентно в подобно състояние,  особено гадаейки, изпаднала в транс, показват, че при затворени очи мозъкът преработва информацията и гради модели за бъдещето.

При всички хора именно от това се появяват т.нар. дежа вю – чувството, че сме били някъде преди, че познаваме някого от преди, че знаем нещо, което не би трябвало да сме чували, виждали, чели преди. Понякога те се превръщат в сънища, в това число и пророчески. За Ванга никой не би чул, ако я бяха приели в манастир. Но заради свърхчувствителността и виденията й родената в българския град в днешна РСМ Струмица жена не е приета там. Тя превръща гадаенето в професия, след като това е позволено от комунистическия лидер Тодор Живков.

Спечелва го, като го пита защо е искал да се самоубие. Оказва се, че това е тайна, която е пазел дори от своята съпруга и дъщеря си. Людмила Живкова се запалва по Ванга, както по всичко езотерично, което я влече, особено след преживяната от нея тежка катастрофа. Така целият й елитен приятелски кръг, начело със Светлин Русев започва да другарува с петричката врачка. През него се свързва и с Нешка Робева, с която стават много близки. Често й води хора и несменяемата шефка на Синдиката на учителите Янка Такева, която иначе гледа на кафе.

Не е ясно доколко Ванга наистина предсказва в лична среща с Хитлер загубата му във Втората световна война, нито дали я е посещавал изкушеният от езотериката Цар Борис Трети, чийто съветник е един от първите български астролози Л. Лулчев, или това е само легенда. Факт е обаче, че президентът на Русия Борис Елцин се съветва с Ванга преди изборите през 1996 г., които печели по чудо, въпреки че е близък с недолюбваната от нея Джуна. За това свидетелства личният му пиар и сегашен водещ журналист на руския Първи канал.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар