16-годишен ученик е бил намушкан с нож в центъра на София

250 000 са потърсили помощ в „Пирогов“ за 2022 г., над 6700 от тях по Коледа и Нова година

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През 2022 г. близо 250 000 пациенти са потърсили помощ в „Пирогов“, от които близо 50 000 са останали за болнично лечение, съобщиха от лечебното заведение.

Над 6700 пък са преминали през спешните кабинети през празничните дни около Коледа и Нова година.Сред най-натоварените медици в най-голямата спешна болница в страната са били в педиатричния, кабинета по травматология – възрастни, кабинета по кардиология и вътрешни болести, кабинета по хирургия и кабинетите по детска травматология и хирургия.


Трима младежи – две момичета и едно момче, са хоспитализирани в токсикологията на „Пирогов“, с между един и два промила алкохол. Те вече не са пациенти на болницата.

Наблюдава се повишение на пациентите през второто полугодие на 2022 година. Сред най-натоварените звена са били травматология, вътрешни болести и кардиология, неврохирургия, детска травматология и педиатрия, посочват още от „Пирогов“.

През изминалата година от лечебното заведение отбелязаха и 10-годишнината на програмата Програма „Детско здраве“ , която улеснява и подпомага профилактиката на децата в цялата страна, предоставяйки бърз и лесен достъп до водещи специалисти. По повод годишнината бяха прегледани 150 деца, а за целия период на програмата над 18 500 деца са получили безплатни консултации, а при необходимост – лечение и проследяване.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар