27-годишен здрав и прав англичанин умря след “Астра Зенека”

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Джак Ласт бил спортист без никакви хронични заболявания

 

Съвършено здрав и атлетичен инженер на 27-годишна възраст от Великобритания е починал три седмици след като получил първата ваксинация от “Астра Зенека”. Единадесет дни преди смъртта си Джак Ласт отишъл в болница с оплаквания от главоболие, съобщава “Дейли Мейл”.

Младежът е починал в болница в Кеймбридж на 20 април. Според думите на негови близки, Джак е обичал да спортува, отличавал се е с добро здраве и бил изненадан от това, че му предложили да си направи първата доза от ваксината.

Във Великобритания препаратът се разпространява сред приоритетни групи и до момента в страната все още не е дошъл редът на хората под 40- годишна възраст. Сестра му е разказала, че  Джак все пак е отишъл на срещата във ваксинационния център на 30 март.

И сега опустошеното от мъка семейство иска да знае не само какви са причините за смъртта на техния роднина, но и защо въобще му е предложено да получи тази ваксина.

Близките очакват резултатите от аутопсията, които ще потвърдят причината за внезапната смърт. Възможно е тя да е била свързана с ваксинацията, тъй като преди да я получи, Джек никога не се е оплаквал от здравето си.

Ваксината “Астра Зенека” може да е свързана с редица опасни усложнения и смъртни случаи по света, но според специалистите от ЕМА ползите от препарата са повече от вредите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар