3 идеи за съхранение в детската стая – Лайфстайл

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Неоспорим факт е, че детската стая е сред най-разхвърляните помещения в целия дом. Често пъти там цари безредие и хаос, а старанията и усилията ни да постигнем някаква подреденост често пъти се оказват напразни. Основната причина за това се крие в неправилното съхранение на дрехите и играчките на детето, които обикновено държим в мебели като гардероба или под леглото. Правилно ли е обаче това?

Какво включва практичното и красиво обзавеждане на детската стаяНаличните мебели за детска стая имат за цел да осигурят на детето комфорт и условия за игра. Този вид обзавеждане трябва да се закупи с високи качество и да е в крак с модните трендове при интериора, съветват от Ikea.bg. Добре е то да включва легло с правилните за малкото момче или момиче размери, просторен дрешник, шкаф за играчки и бюро със стол – ако малчуганът е ученик. Допълнителни аксесоари като практична настолна лампа, кутии за съхранение на принадлежности и секция с повече чекмеджета са също добра опция.


3 идеи за удобно съхранение на вещите

Създаването на въздействащ интериор за деца може да се превърне във весело приключение за цялото семейство, споделят от Икеа. Освен обаче за естетиката, трябва да се помисли и за неща като практичността и оптимално използване на наличното пространство. Ето как:

  • рафтове за подредба и съхранение на книги – този вид интериорни компоненти не заемат никакво място, което го прави подходящи за малки и големи детски стаи. Могат да се подредят по стълбовиден начин или по хоризонтала, да са повече или по-малко на брой. Важното тук е да са с размери, които позволяват събирането на повече книжа;
  • отворени системи с етажерки за сортиране на играчки – важно е да се закупят модели, които са изработени от качествени материали. Този вид мебел ще осигури много място за съхранение на играчки и други лични вещи на детето, а с нея детската стая ще изглежда и по-завършена;
  • кутии и панери за поставяне под леглото – предлагат се в цветни и едноцветни варианти, с по-голям и по-малък обем за съхранение, от дърво и от пластмаса. Кутиите и панерите са практични, тъй като могат да се сложат навсякъде, където се сметне за удачно.

Организацията на детската стая винаги е била предизвикателно начинание за родителите на едно и повече деца. Тъй като най-малките не държат да е винаги подредено около тях, тази задача се пада на техните майка и татко, които имат възможност да приложат изброените “хитрини” и така да създадат интериорна хармония.

 

 

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар