3 ритуала за предстоящото пълнолуние в Скорпион

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пълнолунието в Скорпион дава възможност за дълбок размисъл и освобождаване от всичко ненужно. Все още ретроградната фаза на Меркурий ще подкрепи усилията ви да се вгледате навътре.

3 ритуала за предстоящото пълнолуние в Скорпион
 © iStock

Вече официално е сезонът на Телеца, но с предстоящото пълнолуние в Скорпион, фокусът ще бъде насочен именно към тази енергия. То ще се случи през нощта на 23 срещу 24 април, което означава, че точно тогава ще е неговият пик. Енергията на пълнолунието обаче може да бъде усетена няколко дни преди и няколко дни след точната опозиция между Слънцето и Луната. Така че, ако искате да се възползвате от това събитие, може да използвате ранните часове на 24.04., изпълнявайки един или повече ритуали.

По време на пълнолунието в Скорпион Луната ще направи труден аспект към управителя му – Плутон, който в момента се намира във Водолей. Това може да доведе до излизане наяве на скрити истини или пък духовно пробуждане. А може и да се изправите срещу нещо, което до този момент не сте искали. Опитайте се да се свържете с по-дълбоките си емоции, но не забравяйте и да си дадете почивка – едно от характерните неща за Телец.

3 ритуала за предстоящото пълнолуние в Скорпион:

 

Ритуален душ/вана

В зависимост от това дали разполагате с налична ваша или не, може да се отдадете на ритуално къпане. Имайки предвид, че пълнолунието е във воден знак, водата е нещо, което със сигурност ще ви помогне. Ако имате вана, добавете малко английска сол и някое от любимите си етерични масла (например иланг иланг или сандалово дърво).

Добави описание

 

Отпуснете се във ваната, медитирайте и си позволете да почувствате емоциите си. Ако не разполагате с вана, вземете си душ, като накрая се полеете със солена вода. В банята запалете ароматна свещ. Нека, докато обливате тялото си с вода, намерението ви е тя да ви помогне да изчистите всичко от себе си, от което нямате вече нужда. Водата може да бъде невероятно алхимизираща за емоционалния баланс, а точно това е, от което имате нужда в този период.

Прекарайте време сред природата

Лечебната сила на природата е неоспорим факт, ето защо в деня на пълнолунието може да отидете на разходка. По този начин ще си дадете време, в което да останете сами и да се свържете с природата по един по-дълбок и пълноценен начин. Не е изключено, докато се разхождате, да успеете по-лесно да намерите отговорите, които толкова много търсите. Освен това природата ще ви даде чувство на заземеност, което е важно – особено, ако сте изправени пред силни емоции.

Пишете

Когато говорим за вътрешна работа, писането в дневник е много добър инструмент. Ето защо по време на пълнолунието в Скорпион може да бъде от полза да излеете всичко, което идва от вас, върху лист хартия. Помислете върху това какво искате да пуснете от живота си, от какво искате да се освободите? Какво вече не работи за вас, какви са моделите на поведение, които ви пречат?

 

Прочетете също:

Какъв човек сте според фазата на луната, в която сте родени?

Каква енергия носят пълнолунието и новолунието?

Как 8-те фази на Луната влияят на живота ви?

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар