3 съвета за осъзнати сънища

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Сънищата имат по-голямо значение, отколкото повечето хора смятат. Те съдържат информация от подсъзнанието, която иначе трудно може да бъде осъзната. Ето защо осъзнатите сънища са толкова важни.

3 съвета за осъзнати сънища
 © iStock

Каква е разликата между обикновените и осъзнатите сънища? Обикновените сънища са тези, в които нямате представа, че сънувате, докато не се събудите. Осъзнатите сънища от своя страна са тези, в които активно осъзнавате, че сънувате и то докато „сте в съня“.

С други думи осъзнатото сънуване е това, което се случва, когато сте „будни“ навън, макар физическото ви тяло да спи. Човек, който владее умението да сънува осъзнато, може да изследва света на сънищата, включвайки в него намерението на волята. Звучи доста интересно, нали?

Осъзнатото сънуване обаче не е толкова лесно за постигане. Най-честата пречка се оказва невъзможността на човек да разпознае съня като такъв. След това е самата нагласа, че осъзнатите сънища са изключително трудно постижими или дори невъзможни. На трето място като пречка се явява липсата на дневник на сънищата.

Воденето на дневник на сънищата е много полезно. В него всяка сутрин може да описвате това, което сте сънували. Ако нямате ясна представа за своя сън, достатъчно е да запишете дори няколко ключови думи.

Добави описание

Как да започнете да сънувате осъзнато?

Фокусирайте се върху настоящия момент

Ако сте по-фокусирани върху всеки настоящ момент от будния си живот, това ще ви помогне да разпознаете съня като такъв. Опитайте се да правите различни неща от ежедневието си, като отделяте цялото си внимание върху тях. Това може да бъде дори храненето. Наблюдавайте заобикалящата ви среда. Колкото повече внимание обръщате на детайлите от реалния живот, толкова по-лесно ще ви бъде да го отделите от съня.

Вярвайте, че е възможно

Осъзнатото сънуване, подобно на медитацията, е нещо, което изисква практика и отдаденост, за да се случи. Не подхождайте с нагласата, че не може да сънувате осъзнато, както и не го искайте, само за да се забавлявате. Осъзнатите сънища са много повече от просто забавление. В древните традиции осъзнатите сънища са се използвали като един от методите за холистично благополучие и дори просветление.

Добави описание

Водете си дневник на сънищата

Когато отделяте време да заспивате сънищата си, вие създавате двупосочна комуникация с вашата психика (и света на сънищата). Подобна връзка е много полезна за духовното и психологическо дълбочинно прозрение. С помощта на дневника на сънищата човек става по-наясно с общите теми и знаци от сънищата, които продължават да се появяват.

Прочетете още:

Тълкуване на сънища: 3начението на 3 духовни символа

3 популярни мита, свързани със сънищата

Сънища с бременност и тяхното значение

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар