30-годишният турист паднал от 20 м. на Боянския водопад

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Младият мъж, загинал на Боянския водопад, е паднал от 20 метра в основата му. Травмите му са били прекалено сериозни, съобщи Би Ти Ви.

Според спасителя от ПСС Захари Димитров, инцидентът е станал около 14 ч. Екипите успели да стигнат до труднодостъпния терен за 50 минути, но спасители, охранявали спортно събитие в планината, успели да стигнат за 20. 

Човекът е паднал в края на екопътеката, минаващи са го видели с кръв по главата и в безсъзнание. Изпратена е линейка. Човекът е бил в много тежко състояние, интубиран е, но при качването в линейката, е издъхнал.

Димитров предупреди, че трябва дисциплина и респект към планината, както и добра екипиравка, техническа подготовка и информация за маршрута.Боянският водопад е едно от най-опасните места в планината, предупреди той.

Преди седмица от ППС предупредиха, че зачестяват инцидентите в планините. От началото на годината са проведени над 110 спасителни акции, като само за последните три месеца те са 62. Основните причини за инцидентите са подценяването условията в планината и надценяване на собствените възможности, а също така липса на планинарска култура и неподходяща екипировка.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар