30% ръст на Covid заразените в Благоевградско за седмица – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

С над 30 процента са се увеличили заразените с коронавирус в Благоевградска област за седмица. Болничните легла са запълнени, а медицинският персонал недостига. 

Близо хиляда са новите случаи на положителни проби за Covid-19 от миналия вторник до днес, каза д-р Веселка Мончева от Регионалната здравна инспекция:

“В сравнение с предходната седмица, тази седмица имаме с 300 случая нагоре”.

Тревожно расте и броят на хората, които имат нужда от болнично лечение. Covid отделенията и реанимациите на здравните заведения са пълни, като чакащите да бъдат настанени са повече от изписваните пациенти. Областната болница в Благоевград на практика работи отново като ковидна.

Близо 120 са приетите за лечение пациенти с коронавирус. Все още има възможност за разкриване на допълнителни легла, но има и непреодолим проблем: “Има допълнителен брой легла, които могат да се разкрият, но няма персонал”.

Забелязва се и друга неприятна тенденция, коментират здравните експерти. Нарастват случаите на болни хора, които са се заразили повторно, въпреки че са имали антитела.

Ваксинационният процес е възстановен във всички 19 имунизационни центъра в област Благоевград, каза още д-р Веселка Мончева:

“Вчера получихме по-големи количества ваксина. Ще имаме и от “Пфайсер Бонтек”, и от “Модерна”, и от “Астра Зенека””

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар