300 лв. глоба и взимаме пенсията на който пазарува след 10 ч… Заради “тия старци” вирусът ни превзе…

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какво става, ако полицията залови възрастен човек с хляб в 10:30 часа? Глобяваме го, каза вътрешният министър. И позицията е съгласувана с Премиера. Не трябва милост, защото, заради “тия старци”, вирусът ни превзе. Глобата е 300 лв.

 

Всичко, което се прави, е пред погледа на обществото. Нашата цел е максимално да защитим живота и здравето на обществото и в същото време да не спира икономиката, заяви Христо Терзийски.
Терзийски заяви, че засега няма информация да е викана полиция, защото хора над 65-години пазарували след 10:00 часа. А от думите му излезе, че охраната на магазина не може да иска лични карта на клиент т.е. да прецени кой на колко години е.

“Всеки един управител на такъв обект трябва да създаде такава организация, че да се спазва заповедта на министъра”, каза МВР министърът.
При даване на пример как в някои населени места цялото население кажи-речи е над 65 години – т.е. всички от селото ще идат за хляб между 8:00 и 10:00 часа и какво ще стане, отговорът беше, че имало препоръки да се действа специфично по места.
Освен това, от думите на Терзийски излезе, че гледаме и европейски практики, но той не даде конкретни примери в тази насока.
МВР министърът обясни и, че помагащите на здравната система полицаи се организират по данни от РЗИ за карантинираните – малко над 54 000 към днешна дата.
Нарушаването на карантината е нарушение по Наказателния кодекс (чл. 355) – така Терзийски обясни защо имало смисъл от карантинните мерки, макар активните случаи официално да са повече от карантинираните (над 61 000 активни случаи).
Има 644 наказани от съдебната система за нарушаване на карантина – глоба и пробация. Мисля, че има 2-3 присъди със затвор.
Що се отнася до сигнала за пловдивската дискотека, подаден от Валери Симеонов, лаконично Терзийски заяви, че имало данни, че полицаи си нарушили служебните задължения – неофициално защото видели зам.-кмета на Пловдив Тодор Чонов, който е бивш началник на местната полиция. В началото на следващата седмица трябвало да приключи проверката.

Източник: Епицентър, с редакции
 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар