31 наблюдатели на ООН пристигнаха в Алепо

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

31 наблюдатели на ООН са пристигнали в източните части на Алепо, за да следят последната фаза на евакуацията, която ще даде възможност на сирийската армия да превземе града. Сред наблюдателите има както местни, така и международни служители, съобщиха от Организацията на обединените нации, предаде АФП, цитирана от Фаокус.

“Общо 31 души са изпратени да наблюдават”, посочи говорителят на агенцията по хуманитарни въпроси към ООН Дженс Лаерке.

Междувременно стана ясно, че евакуацията на хиляди хора от източните части на Алепо се е забавила заради влошените метеорологични условия, съобщиха от делегацията на Международния комитет на Червения кръст в Сирия, предаде Интерфакс.

“Заради студеното време, силния снеговалеж и вятъра нашите служители и служителите от Сирийския Червен полумесец работят по-бавно от предвиденото”, казаха от хуманитарната организация.

Очаква се евакуацията да продължи и през нощта, тъй като хиляди искат да напуснат източните части на града, допълват от Червения кръст.

До момента източните части на Алепо са напуснали около 34 000 души. 4000 от тях са членове на опозиционни въоръжени групировки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар