38 задържани преди и след мача „Левски“ – ЦСКА – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Общо 38 лица са задържани преди и след мача между ПФК “Левски” и ПФК ЦСКА – София. Това каза на брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев, предаде агенция “Фокус”.

Той уточни, че всички лица, които са установени на местопроизшествието, са заведени в Първо РУ и ще се изяснява съпричастността на всяко едно от тях към инцидента.

“Малко преди 11.30 ч. пред мол “Сердика” между два автомобила с фенове на двата клуба възниква спор, влизат в пререкание и си разменят по няколко удара. Лицата са установени и са заведени в Първо и Пето районно. Абсолютно безкомпромисни сме към такъв тип прояви, ще бъде приложена цялата строгост на закона”, посочи ст. комисар Хаджиев.

Той обясни, че преди мача са установени 6 лица без документи за самоличност, а 7 са били със забранени вещи и предмети. “Включително четири лица са задържани за притежание на наркотични вещества. На всички тези лица ще бъдат наложени забрани за посещение на спортни мероприятия”, обясни директорът на СДВР.

Шествието, което част от агитката на ПФК “Левски” се опита да проведе, беше нерегламентирано и затова се намесихме

Шествието, което част от агитката на ПФК “Левски” се опита да проведе, беше нерегламентирано и затова се намесихме. Това каза заместник-директорът на СДВР ст. комисар Антон Златанов на брифинг след дербито “Левски” и ЦСКА.

“На стадиона нещата бяха добре. Имаше едно момче епилептик, на което беше оказана първа помощ и което беше отведено с линейка”, заяви ст. комисар Златанов.

Той уточни, че в СДВР е имало информация, че може да се стигне до сблъсък между двете фракции на ПФК “Левски”.

“Имаше много хвърлени предмети и вещи. Ние разделихме двете групи, за да не се стигне до по-сериозни инциденти, но при хвърлянето на бутилките едната удари колега в лицето, но той, слава Богу, е добре”, коментира зам.-директорът на СДВР.

Ст. комисар Златанов заяви, че ако полицията не е била на място, сблъсъкът е щял да бъде сериозен. “Това са групи от по 300-400 души, които ужким са от един и същи отбор, а се бият помежду си. А по улицата минават граждани, деца, има спирки на градския транспорт. И ако ние не сме там да се намесим, никой не знае какво ще се случи”, коментира той.

“Това шествие, което се опита част от агитката на ПФК “Левски” да проведе, е нерегламентирано. И ние се намесихме, разделихме хората на малки групи. Действахме добре”, обясни ст. ком. Златанов. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар