4 водоноски и трактори на община Бургас се включват в акцията по овлядяване на пожара над кв. Банево – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

4 водоноски и трактори на община Бургас се включват в акцията по овлядяване на пожара над кв. Банево, съобщиха от общината. Те ще подпомогнат работата на 15-те огнеборци, които се борят с огнената стихия. 

Огънят се е разпространил вече на 150 декара, към момента горят сухи треви и храсти. С тракторите ще бъдат изорани просеки, за да се спре настъпването на огъня към населени места. 

На място за координиране на действията на институциите са директорът на бургаската пожарна комисар Николай Николаев, министърът на околната среда и водите Петър Димитров, кметът Димитър Николов и заместник областният управител Владимир Крумов. По разпореждане на министър Димитров в района на квартал Банево ще бъде разположена мобилна станция на РИОСВ, за да извърши замервания на въздуха.

“Винаги по едно и също време и на едно и също място се запалват тези треви. Опасното е, че  вятърът духа в посока кв. Банево, това е рискът. Надявам се с допълнително мобилизирани пожарни коли да пресечем пътя на огъня към населеното място”, коментира кметът Димитър Николов.

Огънят е избухнал около 12.30 часа. Овладяването му е трудно заради силния и променящ посоката си вятър. 

Четири противопожарни автомобила с 15 огнеборци се борят на огневата линия над квартала. Огънят се разпространява изключително бързо, каза говорителят на бургаската полиция Цветелина Рандева.

“Гасенето е изключително затруднено заради силния и отривист вятър, който сменя непрекъснато посоката си и разпалва още повече възникналото запалване”.

По думите ѝ към момента огънят е далече от жилищни сгради в квартала.

В случай на усложняване на обстановката към мястото на инцидента ще бъдат пренасочени и други противопожарни автомобили от близките районни служби на територията на бургаски регион.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар