4 начина да пречистите дома от негативна енергия

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Негативната енергия е навсякъде около нас. Тя може да се настани в дома ни с предмети, пълни с отрицателни вибрации, или пък да бъде внесена от хора с лоши мисли. Как да предпазите дома си от негативна енергия и как да го пречистите, вижте 4 метода.

4 начина да пречистите дома от негативна енергия
 © iStock.com

Горете градински чай, тамян и копал (вид смола)

Горенето на градински чай е един от най-популярните методи в цял свят за пречистване на дома. Ето и как се прави. Вземете китка градински чай, отворете вратите и прозорците на дома и го запалете. Тръгнете от вътрешността на стаята към прозорците. С помощта на ветрило или друго средство разнесете дима към ъглите на стаята и тавана, тъй като се смята, че на тези места има струпване на негативна енергия.Тръгнете от най-вътрешната стая на апартамент към входната врата. След като минете през всяка стая, излезте през вратата и със димящия градински чай пречистете и вратата. Оставете градинския чай да изгори, след което го оставете да изгори пред входната врата, без да го внасяте отново в дома. След като преминете тази част от ритуала, запалете тамян и копал (което е вид смола) и отново обиколете дома по същия начин.ВИЖТЕ СЪЩО:Кадене с билки – какво трябва да знаете?


 

Сложете сол в ъглите на стаята

Солта е едно от най-използваните средства за предпазване и пречистване. За да пречистите дома си от негативна енергия, сложете по няколко щипки сол в иглите на всяка стая в дома. След това я оставете за 48 часа. След това я съберете с прахосмукачка или парцал и я изхвърлете от дома.

Друг начин да пречиствате дома си веднъж месечно със сол е като в последния ден от месеца след залез и преди полунощ хвърлите от входната врата навън 3 щипки сол. Същото можете да направите през прозореца на всяка стая.


ВИЖТЕ СЪЩО: Суеверия от цял свят с храни и напитки


Според тибетската култура солта се примесва с шафран и с тази смес с поръсват ъглите. В Тибет се смята, че силната миризма на шафрана отблъсква духовете и злите сили.

 

Защитете вратите и прозорците

Смята се, че негативната енергия влиза през прозорците и вратите, затова трябва редовно да ги пречиствате, за да няма лоша енергия в дома ви. Можете да приготвите следната смес, с която да измиете рамките на вратите и прозорците, за да премахнете негативната енергия и да защитите дома си. В 1 кофа вода сложете сока от 5 лимона, 1 ч.ч.сол и 1/2 ч.ч. оцет. Когато измивате рамките на вратите и прозорците, добре е да сте с ръкавици или след това обилно да измиете ръцете си, за да не се прехвърли негативната енергия върху вас.

Също така е добре да сложите сол под изтривалката. Тя ще предпази дома от влизането на лоша енергия

 

Доверете се на кристалите

Кристалите имат силно лечебно действие. На тях обаче се приписват и много свръхестествени сили. Затова можете да използвате кристалите за защита на дома.

Добър начин за пречистване и предпазване на дома е да поставите малки камъчета черен турмалин в ъглите на стаите. По този начин се образува невидимо защитно поле. Освен това черният турмалин абсорбира електромагнитната енергия от уредите в дома и така предпазва тялото ни от потенциално вредните облъчвания. Черният турмалин също така успокоява нервите. Затова и е добра идея да сложите няколко кристала турмалин с кутийка до леглото си за по-спокоен сън


ВИЖТЕ ОЩЕ: 

5 начина да използвате кристали в ежедневието

Кристали за здраве и щастие


Кристалите съхраняват в себе си негативната енергия, затова е добре да пречиствате и тях на всеки десетина дни. Сложете ги в купа с преварена вода и ги оставете на слънце за няколко часа.

 

Кога задължително да пречистите дома от негативна енергия?

  1. След боледуване – освен физическият дискомфорт, боледуването пълни дома с много негативна енергия, която трябва да премахнете, след като се почувствате по-добре.
  2. След раздяла или загуба на близък човек – раздяла с партньора или загуба на роднина/приятел също насища дома с много негативна енергия. Енергийното пречистване е начин не само да се погрижите за дома си, но и да направите първата крачка във вярната посока.
  3. След лош ден – ако сте имали лош ден на работа и се приберете у дома, то вие пренасяте лошата енергия вкъщи и тя може да се отрази и на околните. Затова направете си кратък ритуал по пречистване – първо на себе си, после на дома.
  4. След караница с половинката – скандалите зареждат дома с много негативна енергия, която няма просто да изчезне от само себе си. След като спрете да се карате, погрижете се за енергийно пречистване на дома.
  5. По време на голяма промяна – големите промени носят много колеблива енергия и често са придружени със стрес. Ново бебе, нова работа, нов домашен любимец и т.н. Пречистването на дома премахва натрупаната стара енергия и освобождава място за Новото.

 

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар