4 нови метростанции влизат в експлоатация до края на април

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Четирите нови столични метростанции – “Овча купел”, “Мизия/ Нов български университет”, “Овча купел 2” и “Горна баня” – ще бъдат пуснати в експлоатация до края на месеца. Това написа във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Този уикенд, 10 и 11 април, четирите нови метростанции в “Овча купел” ще бъдат свързани с третата линия на метрото. За целта движението на пътници по третата линия ще бъде преустановено за два дни. През това време ще се настроят общите системи за контрол и управление на влаковете, като е осигурен заместващ автобусен транспорт”, посочва кметът на София.

Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител “Сименс”, уточняват от общината.

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в Германия. Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока “Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия, казват още от общината.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар