4 ретроградни планети през лятото какво означава това?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

През летните месеци четири планети ще бъдат ретроградни – Плутон, Сатурн, Юпитер и Нептун. Накратко това означава, че трябва да обърнете по-специално внимание на темите, свързани с всяка от тях.

4 ретроградни планети през лятото – какво означава това?
 © iStock

Когато Меркурий става ретрограден, всички разбираме за това. На всеки няколко месеца се предупреждава за някои от ефектите на ретроградния Меркурий – проблеми с комуникацията, технологични проблеми и дори закъснение в пътуванията. Но Меркурий не е единствената планета, която започва да се движи назад в определени периоди.

Тъй като Земята обикаля около Слънцето с различна скорост от останалите планети, когато тя премине покрай тях, те изглеждат сякаш се движат назад в небето. Тази оптична илюзия се случва по-често с по-близки планети до Земята като Меркурий. По-далечните планети като Сатурн и Нептун, например, стават ретроградни по-рядко, но пък ретроградният период при тях продължава по-дълго време.

Какво представлява ретроградността?

Смята се, че ретроградните периоди са време на объркване, понякога хаос, но и обръщане фокуса навътре. Ретроградността насочва вниманието ни към миналото, както и ни позволяват да затвърдим плановете си, като гарантираме, че няма да продължим напред с нестабилна основа.

Меркурий завърши своя ретрограден цикъл на 22 юни, но две други планети започнаха ретрограден период – Юпитер и Нептун. Заедно с вече ретроградните Сатурн и Плутон, това прави общо четири движещи се назад планети през лятото.

Какво означава всяка една от четирите ретроградни планети през летните месеци?

Плутон (ретрограден от 27 април до 6 октомври)

В астрологията Плутон символизира трансформацията, тайните, секса, обсесиите и всичко, което човек би предпочел да премахне или отстрани. Всяка година Плутон става ретрограден само веднъж, но това продължава около шест месеца, което прави неговия ефект по-фин.

Какво означава: Ретроградният Плутон е идеалното време, в което хората могат да изследват всяка част от себе си или така наречената „работа със сянката“. През лятото може да се опитате да разберете каква е причината за вашите страхове, ограничаващи вярвания и утвърдени несъзнателни модели.

Прочетете повече: Ретрограден Плутон 2021 – какво да очакваме? >>>

Добави описание

Сатурн (ретрограден 23 май до 10 октомври)

Сатурн е планетата на реда, дисциплината, работата, ограниченията, мъдростта и правилата. Сатурн е като родителят, който ни учи, че трябва да погледнем, преди да скочим.

Какво означава: Докато Сатурн е ретрограден до октомври, трябва да бъдем много внимателни да не забравяме неговите уроци. Макар лятото да е време за забавление и приключения, не трябва да позволяваме на самодисциплината ни да изчезне напълно.

Прочетете повече: Какво да очакваме от ретроградния Сатурн през 2021? >>>

Добави описание

Юпитер (ретрограден от 20 юни до 18 октомври)

Докато Сатурн ни „задържа“ и забавя, Юпитер ни помага да вървим по-лесно напред. Именно тази планета ни насърчава да поемаме рискове и ни насърчава да вървим по пътя, който иска сърцето ни. Овен това Юпитер дава късмет и изобилие.

Какво означава: Когато Юпитер е ретрограден, това е подходящо време отново да разгледаме проектите и нещата, които са ни вълнували преди. Използвайте лятото, за да „се срещнете“ с нещо, което е предизвиквало вашия интерес преди и поради някакви обстоятелства сте изоставали. Това може да бъде работен проект или пък хоби.

Добави описание

Нептун (ретрограден 25 юни до 1 декември)

Последната планета, която това лято започна своето ретроградно движение, е Нептун. Тя управлява всички духовни теми, които се намират под повърхността. Нептун се свързва още с илюзиите.

Какво означава: Ретроградният Нептун е подходящо време, в което тайните могат да бъдат разкрити. Ето защо може да използвате този период, за да се потопите в своето подсъзнание (не забравяйте и за ретроградния Плутон). Може да опитате различни лечебни терапии, разговор с психолог. Не е изключено да поставите под съмнение и своите духовни вярвания. Медитирайте, за да засилите връзката със своята интуиция. Бъдете внимателни за илюзии, отричане и съзависимост. Лятото е подходящо време и за разделяне с всички хора, които нямат добро влияние върху вас.

Добави описание

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар