40-градусова жега посрещна участниците в ендуранс шампионата край Пловдив – Моторни спортове

Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Днес стартира трети кръг от автомобилната надпревара Vivacom Bulgarian Endurance Championship. Домакин на надпреварата, за втори път тази година е писта “Дракон”, намираща се край пловдивското село Калояново. Слънчево време с температури надминаващи 40 градуса посрещнаха участниците в надпреварата днес. По програма днес се състояха свободните тренировки, квалификациите, а за финал бе проведен един от кръговете на едночасовата дисциплина Endurance Sprint.

Без особени проблеми спринтовото състезание бе спечелено от отбора на Lotus Sofia Motorsport. Отборът, състезаващ се с автомобил Lotus Elise, успя да навърти 45 обиколки и да спечели първото място в генералното класиране, както и в групата на състезателните автомобили с двигатели до 2 литра. При състезателните автомобили с двигатели до 1600 куб.см. първи завърши отбора на Русе Кар Моторспорт.В класа на туристическите автомобили до 1.6 л. първи завърши отбора на Прайм Ауто, които успяха да запишат 44 обиколки на пистата, както и второ място в генералното класиране. С второ място в този клас се окичи отбора на Rangelov Motorsport.Pleven Rally Team бе отбора с най-много обиколки в класа на туристическите автомобили с двигатели до 2000 куб. см. Втори в този клас, с обиколка изоставане остана отбора на БАМС, а трети се нареди отбора на АСК Хоби Кар. Единственият отбор, който не успя да завърши състезанието бе този на Kose Bose. Още във втората обиколка пилота на отбора се удари в бетонната стена в близост до 11-ти завой. Състезателят се размина без никакви наранявания. Преди сблъсъка с бетонните заграждения отборът се движеше на втора позиция в генералното класиране, както и на първа в своя клас.

Програмата за неделния ден предвижда нови квалификации, както и състезанията от дисциплините Endurance Sprint и Endurance.

Ето и пълната програма за неделния ден:

08:00 – 09:00 Административен и технически преглед
09:00 – 09:30 Брифинг с участниците
09:35 – 10:20 Квалификации
– 09:35 – 09:55 Endurance Pole Туристически
– 10:00 – 10:20 Endurance Pole Състезателни
11:00 – 12:00 Endurance Sprint
14:00 – 16:00 Endurance
16:10 – 16:45 Награждаване Endurance Sprint, Endurance

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар