400 страници с предложения за реформи за богата България

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Всички необходими реформи, за да стане България модерна и богата държава, събрани на едно място. Това е новата книга NEXT.BG на Николай Василев, бивш вицепремиер и министър на икономиката. Той подарява своите идеи на всички настоящи и бъдещи политици и признава, че е бързал с представянето на NEXT.BG преди старта на предизборната кампания за поредните предсрочни парламентарни избори на 2 април у нас.

Книгата е написана в остър тон към управляващите през последните две години, което най-вероятно няма да се хареса на някои хора, казва Василев. В нея става дума за всички тежки проблеми, които ни връхлетяха, като се започне от енергетиката и се премине през инфлацията, еврозоната, съдебната система, здравеопазването, образованието, армията, опазването на границите и се стигне до теми като Северна Македония и войната в Украйна. Той е категоричен, че днешните политици са лишени от визионерство и отговорност към утрешния ден. И дава пример с АЕЦ “Белене”, строежът на която е започнал, когато той е бил в 5-ти клас. Василев допуска, че споровете по тази тема ще продължават и когато нашите внуци вече са в пети клас. Според него е срамно държавата да стои АЕЦ над 40-сет години, без да знае какво иска да постигне с това.NEXT.BG е достъпна в интернет и се чете бързо, защото завладява с лекия начин по който обяснява иначе трудните публични процеси, каза Гергана Паси, която е автор на единия от предговорите. Тя препоръчва новата книга на Николай Василев на всеки, който е бил, пребивава и ще бъде в българската политика.


  • 20 000 лв. за родителите при всяко новородено дете. Как и защо?
  • Пенсиите. Колко и от къде?
  • България в еврозоната, Шенген, ОИСР и член Европейската космическа агенция. На кой му пука?
  • Мигрантско цунами. Ще ни хванат ли по бели гащи?

Отговорите на Николай Василев гледайте в бизнес подкаста “Какво могат парите?” със Стефан Кунчев.

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

Визитка:

Николай Василев е управляващ партньор в Експат Капитал, независима компания за управление на активи в България. Бил е член на две правителства на България, като последователно е заемал позициите на заместник министър-председател и министър на икономиката (2001-2003 г.), заместник министър-председател и министър на транспорта и съобщенията (2003-2005 г.) и министър на държавната администрация и административната реформа (2005-2009 г.).

Преди това е бил старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон (2000-2001 г.), както и асоцииран директор на UBS (UBS Warburg Dillon Read) в офисите на компанията в Токио, Ню Йорк и Лондон (1996-2000 г.), където работи в сферата на акции и развиващи се пазари. Работил е също така като данъчен консултант в Coopers & Lybrand – Будапеща, Унгария (1993-1994 г.).

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар