41-годишен мъж припадна след имунизация с „АстраЗенека“!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До края на седмицата ще станат ясни резултатите от изследванията на жената, която почина в Пловдив, след имунизация с „АстраЗенека“. Въпросителните около британско-шведската ваксина обаче не стихват.

 

Редица държави, включително Германия, временно прекратиха имунизацията с този препарат, докато Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения за безопасността ѝ.

Николай Стайков е на 41 години, без хронични заболявания. Избира да се ваксинира с „АстраЗенека“.

„Още след 12-ия час на поставяне на ваксината имах много сериозно втрисане за около 15-20 минути. Буквално е съизмеримо с удар от ток, преди години много ме е удрял и имам представа за усещането и просто беше страшно“, споделя той, цитиран от България он Еър.

Часове по-късно усеща облекчение, но не за дълго. В малките часове на нощта вдига температура от 39 градуса, а на сутринта – припада.

„Силни болки в кръста, силни болки в мускулите, силно главоболие. На сутринта ми беше много замаяно и просто като седнах на масата усетих олекване на главата и припаднах“, разказва още Николай.

Сега е добре. Отдава реакцията си към ваксината на борба в организма си и изтощение. Наблюденията на личните лекари също са, че при ваксинация с „АстраЗенека“ младите реагират по-бурно.

„Не могат да се разболеят, но просто вдигат температура, отпадналост, леко гадене, един ден може би са неработоспособни, ако ще работят с инструменти, на височини и т.н. категорично не трябва да го правят“, коментира д-р Георги Миндов.

Според него въпреки съмненията, по-пагубно е спирането на ваксинационният процес и разрушaването на доверието у хората.

„Спирането е равносилно на смъртни присъди, сега се пълнят болниците с такива хора“, коментира той.

За момента няма яснота и как личните лекари трябва да реагират при отказ на пациентите за втора доза „АстраЗенека“. За медиците остава без отговор и въпросът дали след поставена първа доза на препaрата на Оксфорд, втората ще може да бъде на друг производител.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар