41 училища са затворени заради снега – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Учебни занятия не се провеждаха днес  в 41 училища в страната заради влошените метеорологични условия и пътна обстановка, съобщиха от МОН.

Най-много – 10 училища, бяха затворени в област Разград. Това са ОУ “Св. Климент” в село Юпер, ОУ “Паисий Хилендарски” в село Равно, ОУ “Н. Й. Вапцаров” в село Бисерци, СУ “Христов Ботев”, ПГ по ветеринарна медицина и земеделие и НУ “Васил Левски” в Лозница, ОУ “Виделина” в село Сейдол, ОУ “Иван Вазов” в село Веселина, ОУ “Христо Ботев” в село Гороцвет и ОУ “Кирил и Методий” в село Трапище.

Осем бяха училищата без учебни часове в област Силистра. Две от тях – СУ “Христо Ботев” и СУ “Йордан Йовков”, са в Тутракан. По едно училище беше затворено в Главиница и селата Сокол, Стефан Караджа, Зафирово, Цар Самуил и Нова Черна. Тези училища ще останат затворени и утре, 27 февруари 2018 г.

В Перник заради нарушено топлоподаване не отвориха ОУ “Св. Иван Рилски”, ОУ “Св. К. К. Философ”, VI СУ “Св. Св. Кирил и Методий”, СУРИЧЕ “Д-р Петър Берон” и ПМГ “Христо Смирненски”. По пет училища останаха затворени и в областите Видин и Враца, а в Шумен – четири.

По едно училище в областите Кърджали, Плевен, Русе и Пазарджик не са провеждали учебни часове – ОУ “Иван Вазов” в село Костино, ОУ “Васил Левски” в село Беглеж и ОУ “Св. Климент Охридски” в село Сваленик и ОУ “Константин Величков” в село Паталеница. Заради усложнената пътна обстановка не учиха и пътуващи ученици от общините Павликени и Свищов.

Във вторник и сряда всички ученици от общините Враца, Добрич и Лозница ще бъдат във ваканция. До 1 март включително няма да учат и в пет общини от област Смолян – Смолян, Доспат, Борино, Баните и Мадан.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар