Жена

48-годишна жена изпита майчинството за първи път след 18 неуспешни опита

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дори и най-любящите съпрузи не винаги успяват бързо да имат бебе. Понякога трябва да опитвате години, преди да видите заветните 2 ленти на теста. Англичанката Луиз Уорнфорд знае от първа ръка какво представлява.

В крайна сметка опитът й да забременее и да роди бебето беше увенчан, за втори, за 19-ти път! Какво преживя една смела жена, прочетете в днешната статия.

Луиз Уорнфорд е английска писателка. Тя се срещна със съпруга си Марк през 1999 г. И още в началото на 2000-те години двойката реши да се опита да има бебе. Тогава жената беше малко над 30-годишна, а мъжът вече имаше 2 дъщери от предишен брак.

Марк не планираше да става отново баща. За да се предпази от възможни рискове, мъжът е имал вазектомия в миналото. Двойката разбира, че Луиз няма да може да забременее по естествен път. Затова се обърнаха за помощ към експертите. След 3 месеца лечение и подготовка, жената видя на теста желаните 2 ленти. Изглежда, че всичко вървеше по план. Това обаче изобщо не беше така.

Ултразвукът на 6, 8 и 10 седмица показа, че бебето е нормално. Но когато Луиз дойде за следващия преглед, се оказа, че лекарите вече не чуват сърцебиенето на бебето. Жената го загуби. Това беше първият неуспешен опит за забременяване и първият спонтанен аборт, след който Луиз не можеше да се възстанови дълго време.

Само шест месеца по-късно двойката реши да опита отново. Новият опит на Луиз да забременее беше успешен. Този път обаче приключи, преди дори да е започнал. Развълнуваната жена отиде в болницата, за да оправи бременността. Но почти веднага тя усети остра болка в долната част на корема. Пак се случи.

И след това отново и отново. Луиз била изпратена в болницата „Сейнт Мери“, за да разбере причината, поради която не може да носи плода. Клиниката обаче не й помогна.

Пред Луиз и Марк чакаха още няколко неуспешни опита за инвитро. И всеки път историята се повтаряше. Горката жена загуби вяра в себе си и се почувства безполезна. Тя реши, че повече няма да се опитва да забременее. И тогава случайно попадна на интересна книга „Приятелско ли е тялото ви към бебето?“ („Приятелско ли е тялото ви към деца?“). След като я прочете, Луиз научи много нова информация и осъзна, че не всичко е загубено.

Тогава двойката се обърна за помощ към известен специалист по плодовитост. Те по всякакъв начин искаха да разберат причината за неуспешната бременност на Луиз. Лекарят проведе много проучвания, в резултат на които се оказа, че една жена е в състояние да носи бебе с вероятност от 85–95%. Това й вдъхна надежда.

Дългоочаквана бременност

Дългоочаквана бременностЛуиз Уорнфорд преживя 18 спонтанни аборта, преди да забременее успешно и да износи бебето си. Заедно със съпруга си тя прекара 16 години от живота си, за да изпълни най-съкровената си мечта. Освен това двойката трябваше да плати около 80 хиляди паунда за цялото това време, тъй като процедурата за инвитро не е евтина.

Героинята до последно не вярваше, че ще стане майка. Тя не е снимала по време на бременността си и не е купувала дрехи и други неща за бебето. Луиз отбелязваше всеки нов ден в календара си като празник. Лекарите казаха, че трябва да издържите до 28-та седмица. Ако тя успее, тогава бременността определено няма да се забави.

В резултат на това г-жа Уорнфорд роди син на 37 седмици. Момчето се роди абсолютно здраво и днес всичко е наред с него. Вдъхновена от собствената си история, Луиз решава да напише книга за жени. Тя искаше да подкрепи всички, които поне веднъж са имали шанс да загубят дете.

И героинята смяташе за свой дълг да каже, че човек не трябва да се отчайва. Със собствения си пример тя показа, че понякога са необходими до 18 опита, за да изпълни основната мечта на живота си. Ако в момента се опитвате да имате бебе, нека тази лека история ви вдъхнови. Късмет!

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар