5 комплимента, които никога не трябва да използвате

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не всеки комплимент е мил. Дори хората с най-добри намерения могат да прецакат онова, което смятат за комплимент, но в крайна сметка обиждат някого. И това е особено често, когато тези комплименти са за нечий външен вид . За да избегнете случайни обиди на член на семейството, приятел, колега или непознат с комплимент  обърнете внимание на тези неща, които никога не трябва да казвате за външния вид на другите.

  1. „Изглеждаш невероятно за възрастта си.“

Това може да ви се струва страхотен комплимент , но включеното „за вашата възраст“ го кара да звучи условно и следователно далеч не толкова истинско.

Какво трябва да кажете вместо това: „Изглеждате фантастично !“

Ако някой изглежда страхотно – и е подходящо да го кажете, разбира се – кажете му го, че без да правите комплимент за възрастта.

  1. „Имаш страхотна усмивка – използвай я!“

Да кажеш на някого да се усмихва е нещо като да кажеш на някого да се смее. Искането хората да изглеждат щастливи, няма да ги направи по-щастливи. Понякога хората имат лоши дни и лицата им отразяват това. Не е ваша работа да коригирате чувствата им.

Какво трябва да кажете вместо това: „Всичко наред ли е?“ Ако някой изглежда разстроен, опитайте да го попитате за това, вместо просто да им кажете да не бъде тъжен.

  1. „Истинските жени имат извивки.“

Дори и да мислите, че тази фраза би накарала вашия нещастен приятел или член на семейството да се почувства по-добре в тялото си, то изпраща посланието, че по-слабите жени са някак по-малко женствени. И няма причина да нагрубявате някого, докато правите комплименти на друг .

Какво трябва да кажете вместо това: „Това ви стои страхотно!“

Вместо да карате някой да се чувства така, сякаш се съсредоточавате върху тялото му и неговите особености, дайте им по-общ комплимент.

  1. „Изглеждаш страхотно. Отслабнала ли си?“

Често чуваме, че да бъдем слаби трябва да бъде нашата цел, когато в действителност трябва да бъдем просто здрави.

Какво трябва да кажете вместо това: „Изглеждаш страхотно! Какво ново има при теб?“

Ако човекът, с когото разговаряте, няма търпение да сподели диетата и навиците си за тренировки, те ще го направят. И ако не, това им дава шанса да говорят за себе си като цяло.

  1. „Косата ти е красива, истинска ли е?“

Косата може да бъде чувствителна тема.

Какво трябва да кажете вместо това: „Харесва му косата ти“. Ако смятате, че косата на някой изглежда страхотно, можете да му кажете направо.

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар