5 неочаквани причини, заради които не можете да се съсредоточите върху работата си

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Някои дни ви е невъзможно да се концентрирате върху дейностите си по време на работа. Телефонът ви непрекъснато бръмчи, умът ви продължава да се лута или просто имате проблеми с мотивацията. Трудно е да останеш концентриран на работа. За щастие е напълно възможно е да върнете производителността си. Ето няколко изненадващи причини да не можете да се съсредоточите върху ежедневните си задължения в офиса.

  1. Късното лягане

Разбира се, не бихте очаквали да се чувствате отлично след недоспиване, но може би не осъзнавате, че дори и обичайните ви навици за лягане са вредни за здравето ви. Липсата на сън определено може да има отрицателно въздействие върху концентрацията, бдителността и производителността. Специалистите препоръчват да си почивате следобед, за да съхраните енергията си, въпреки че също трябва да започнете да си лягате вечер по-рано, ако се чувствате отпаднали през целия ден.

  1. Твоят телефон

Вече знаете, че телефонът ви отвлича вниманието, но може би не осъзнавате колко много е това. Проучване установи, че дори и игнорирането на смартфона – дори и да седи с лице надолу на бюрото ви безшумно – може да намали когнитивните ви резултати. Участниците в проучването, чиито телефони били в джоба или в чантата, се справяли по-добре при познавателните задачи, отколкото тези, които виждали мобилните си телефони.

Разбира се, вероятно никога няма да сте съгласни да оставите телефона си вкъщи през деня, но поне го дръжте далеч от погледа, докато сте на работа.

  1. Цветовите му настройки

Със своите ярки икони и цветни снимки, приложения като Instagram и Facebook са създадени да ви привличат – и да ви връщат за още. Но знаете, че минаването през Twitter не е начин да се концентрирате в работата си. Искате лесен начин да се концентрирате, без да изтриете приложенията напълно? Включете режима на сивите скали на телефона си. По този начин става значително по-скучно. Сякаш Instagram е стара черно-бяла книга. И по-скучното означава по-малко изкушение за окото!

  1. Вашата ежедневна проверка на новини

Да сте в крак в новините е важно, но когато ги четем онлайн, сме склонни просто да прескачаме статиите и да се разсейваме от изскачащи прозорци и връзки „Прочетете нататък“. Той препоръчва вместо това да се абонирате за хартиена версия на вестник. Гмурнете се в статиите по-дълбоко и отделете по-малко време за разсейванията, които са програмирани, за да привлекат вниманието ви.

  1. Вашите опити за многозадачност

Имате милион неща за вършене през деня, защо да не ги свършите наведнъж? Е, оказва се, че това убива фокуса ви. Едно проучване на университета в Станфорд за 2016 г. установи, че хората, които работят многозадачно, често имат по-лоша работна памет и е по-вероятно да бъдат изкарани от релси от задачи, които не са важни за момента. Така че вместо да изпращате имейл, докато сте в средата на писане на слайд на PowerPoint, направете си бележка, за да се сетите да изпратите мейла, когато сте готови.

Източник: poznanieto.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар