5 неща в дома, които привличат негативна енергия

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Много хора имат склонност да трупат повече вещи в дома си, отколкото всъщност имат нужда. Някои от тях са твърде сантиментални и трудно се разделят с притежанията си. Проблемът е, че някои неща могат да привличат негативна енергия в дома.

5 неща в дома, които привличат негативна енергия
 © iStock

Според китайската култура Фън Шуй всичко има енергия – предмети, декоративни елементи, мебели, уреди, растения и снимки. Ето защо винаги трябва да преценяваме кои неща ще предават добра енергия и кои не. Хармоничната среда вкъщи ни носи усещане за благополучие и спокойствие. Поради тази причина трябва да можете да се разделяте с вещи, които привличат негативна енергия. Вижте 5 неща в дома, които е по-добре да не съхранявате:Изсъхнали или изкуствени цветя/листа

Наличието на увехнали цветя и изсъхнали листа не привлича добра енергия в дома. Изкуствените цветя пречат на плавността на вибрациите, което нарушава енергийния баланс на местата. Поради тази причина е препоръчително да изхвърляте всеки букет, след като цветята започнат да увяхват. Има обаче и свежи цветя, които е по-добре да не държите на закрито в дома си като карамфилите.


Огледала в лошо състояние

Счупените или силно зацапани огледала привличат негативна енергия в дома. Повредените огледала се превръщат в енергийни акумулатори и засилват лошите енергии. Почиствайте редовно огледалата вкъщи и ако някое се счупи, задължително го изхвърлете. Също така не е препоръчително да местите огледалата от едната стая в другата. Поставянето на огледало срещу леглото трябва да бъде избягвано.

Котката пази вас и дома от негативна енергия!

Добави описание

Предмети от някого, който не харесвате

Отношенията между хората включват обмен на енергия. Ако в дома си имате предмет от някого, когото не харесвате или от някого, с когото сте прекратили отношения, по-добре го изхвърлете. В случай, че не искате да го захвърляте на боклука, може да го подарите на друг човек – в този случай негативните енергии ще бъдат премахнати.

Растения с бодли или кактуси

Въпреки че кактусите са изключително впечатляващи за декорация, те не притежават подходяща енергия. Бодливите растения увеличават стреса и нервността на обитателите на дома. Ако все пак искате да отглеждате кактуси или други бодливи растения, правете го на открито.

9 растения, които пазят дома от негативна енергия

Добави описание

Обличани дрехи в гардероба

Хората, както и местата, имат своя собствена енергия. Дрехите поглъщат нашата лична енергия, както и тази на средата, в която сме били. Така че, когато се приберете, не прибирайте обличаните дрехи в гардероба веднага. Когато не ги перете, оставете дрехите си изложени на слънце или вятър преди да ги приберете в гардероба.

Внимавайте също за:

  • Не обръщайте метлата обратно, защото това също привлича негативна енергия в дома.
  • Старите мебели (от предишни обитатели) също могат да съхраняват негативна енергия.
  • Винаги затваряйте плътно ножиците, с които сте рязали нещо.
  • Дръжте обувките си с „лицето“ надолу в шкафа.
  • Снимки, които предизвикват във вас негативни емоции (като на бивш партньор, например), трябва да бъдат изхвърлени.

Имате ли талисман? 8 предмета, които ще ви донесат късмет!

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар