5 НЕЩА за таблета Nokia T21

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Nokia T21 е третият таблет в каталога на HMD Global и един от сравнително достъпните модели на българския пазар. Устройството има корпус, отчасти изработен от рециклирани материали, разполага с голям екран и стерео говорители, правещи го подходящ избор за гледане на видео от стрийминг услуги, а софтуерната поддръжка е една от най-добрите в този ценови сегмент. На следващите редове ще ви разкажа за петте най-важни неща, които трябва да знаете за Nokia T21.

#1 За кого еЗапочвам петте най-важни неща за Nokia T21 с това за кого всъщност е предназначен този таблет. Устройството не предлага супер напомпана конфигурация (базира се на Unisoc T612, 4 GB RAM + 128 GB вградена памет), но всъщност работи доста адекватно за класа си и едно от предназначенията му е като помощник за работещите навсякъде хора. Тук бих акцентирал върху удобните размери на таблета, които го правят лесен за пренасяне, но и достатъчно голям, за да можете реално да свършите нещо полезно на него.


Поддържа се писане със стилус, като в настройките ще видите и възможност бутоните на писалката да се използват като шорткъти към различни функции – например правене на скрийншот или директен старт на приложението за бележки. Стилусът се купува допълнително, като поддържаните модели са активни писалки, използващи технологията WGP и AES 2.0. В Nokia T21 обаче идва предварително инсталирано приложението Wacom Notes, което можете да ползвате като дигитален тефтер за бележки, скици и записки. Същото разпознава и докосвания с пръст, така че, дори да не си вземете писалка, пак може да бъде полезно. Има и приложение за подписване на PDF документи.

таблет Nokia T21 в nixanbal.com

Таблетът има 4G модем и два nanoSIM слота, така че може да осигури постоянна връзка към мрежата на оператор и интернет достъп в движение.

Другото ключово предназначение на Nokia T21 е да се използва като таблет за малки деца и ученици. Устройството има достатъчно устойчиво тяло, че да издържи по-грубо ползване от 3-4-годишно (от личен опит), като идва с директен достъп до приложенията YouTube Kids и Kids Space на Google.

#2 Голям екран и стерео звук

Второто ключово нещо за Nokia T21 за мен е дисплеят му. Таблетът идва с 10.36″ IPS LCD екран с 60 Hz опресняване и 2K резолюция от 1200 х 2000 пиксела за гъстота на точките от около 224 ppi. Той е сертифициран от швейцарската SGS за ниски нива на синята светлина, което означава по-щадящ очите образ, особено при ползване вечер. Тези показатели означават, че това не е толкова устройство за динамичен гейминг, колкото за консумиране на мултимедийно съдържание, например гледане на филми в HBO Max и Netflix, четене на електронни книги и работа с документи.

За ползващите стрийминг услуги ценна добавка ще бъдат и стерео говорителите, разположени от двете страни на таблета.

таблет Nokia T21 в nixanbal.com

#3 Рециклирани материали

Nokia T21 следва философията на HMD Global да създават продукти за дългосрочно ползване и с по-малък отпечатък върху природата. Затова и таблетът е създаден от алуминий и пластмаса, като 60% от пластмасата е рециклирана. Дизайнът между другото е доста минималистичен и единственият акцент на задния панел е подаващата се плочка с камерата и нейната светкавица. Еко профилът се подчертава още от липсата на зарядно в комплекта и гарантираната софтуерна поддръжка.

#4 Софтуерна поддръжка

Софтуерната поддръжка е ключов елемент при повечето устройства на HMD Global и този таблет не е изключение. Nokia T21 излиза с Android 12, който се предлага в чист вид и не е покрит от фирмена доработка на интерфейса. Приложенията не се дублират, а за основни се използват тези на Google (за галерия, календар, имейл и т.н.). Предварително инсталираните приложения на трети страни са само няколко, сред които Netflix, Spotify, ExpressVPN, sign pro PDF и Wacom Notes.

таблет Nokia T21 в nixanbal.com

таблет Nokia T21 в nixanbal.com таблет Nokia T21 в nixanbal.com

И въпреки че за устройствата с Android с цена под 500 лв. обикновено рядко се говори за софтуерна поддръжка, тук HMD Global обещават три години ъпдейти по сигурността и две големи актуализации на Android версията. Това означава, че таблетът ще получи Android 13 и Android 14 догодина.

#5 Солидна батерия

Nokia T21 е оборудван с 8200 mAh батерия, което е доста добър показател и по-солиден капацитет спрямо някои конкуренти със същия размер на екрана. Таблетът на HMD Global ще може да се използва часове наред, без да даде сигнал, че скоро ще има нужда от зарядно. Производителят всъщност говори за 3 дни време на ползване с едно зареждане, което във всеки случай означава, че можете да го вземете при пътуване за уикенда, без да носите зарядно.

Колкото до зареждането – поддържа се максимум 18 W и зарядно не влиза в кутията, но можете да използвате това за смартфона си, който вероятно също е с USB-C порт.

таблет Nokia T21 в nixanbal.com

Nokia T21 се предлага в момента за 499 лв. в Технополис – цък линк. 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар