5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Това е Huawei Watch GT 2. Новият смартчасовник на компанията, която залага на собствената си операционна система Lite OS за този тип устройства и въпреки че поне на този етап не вклюючва куп приложения, новият модел идва с впечатляващ живот на батерията и с някои важни нови екстри.

В следващото видео ще ви разкажа за първата си среща с Huawei Watch GT 2 и 5 важни неща, които трябва да знаете за него.

1. Дизайн като на конвенционален ръчен часовник

Започвам с дизайна на Watch GT 2, който напомня изключително много визията на конвенционален ръчен часовник и носейки го в ежедневието си, едва ли някой отстрани ще забележи лесно, че всъщност имате някаква смарт играчка на китката си.

Моята версия е с по-класическия дизайн, което означава, че тялото е стоманено, в сребрист цвят, а каишката от кафява кожа. Ако вие спортувате, бих ви препоръчал да изберете т.нар. Sport Edition, която идва с черно тяло и черна силиконова каишка. И в двата случая можете да си купите допълнителни каишки, които да използвате в различни ситуации, защото Watch GT 2 е със стандартния 22-милиметров размер за тях.

Часовникът се предлага в два размера – моят е по-големият 46 мм, а има и по-малък – с 42 мм ширина на корпуса, който е подходящ за дамите или ако просто китката ви е по-малка.

Huawei Watch GT 2 @ nixanbal.com

2. Отличен дисплей

Качествата на дисплея са второто важно нещо, което трябва да знаете за Huawei Watch GT 2. Става въпрос за 1.39-инчов AMOLED екран с висока резолюция от 450х450 пиксела, което прави много сериозна гъстота на точките, а това означава по-приятни и детайлни изображения и по-четим текст.

Има опция дисплеят да е винаги активен и да показва часа, но когато я активирате часовникът предупреждава, че само от това животът на батерията ще бъде намален наполовина.

3. Живот на батерията и зареждане

Така стигам до третата ключова подробност за Huawei Watch GT 2 – издръжливостта на батерията. Все още е рано да докладвам за моя опит с устройството, тъй като е у мен само от няколко дни, но по официални данни на производителя максимумът с едно зареждане е 14 дни. Разбира се, всичко зависи от функциите, които ще използвате, защото, както споменах преди малко – само активирането на Always On Display ще съкрати времето на 7 дни.

Имайте предвид, че по-компактният модел с 42 мм тяло издържа максимум 7 дни.

Huawei Watch GT 2 @ nixanbal.com

Важна подробност е също зареждането, което става с помощта на магнитна подложка с пинчета и USB Type-C кабел. Хубавото е, че можете да използвате същия кабел, с който зареждате и телефона си, а лошото е, че Watch GT 2 не поддържа безжично зареждане, така че няма опция да черпите живот от батерията на P30 Pro например. Това е доста странно, защото Huawei беше първата компания, която въведе функцията обърнато безжично зареждане и отдаването на енергия към подобни аксесоари би било най-ценното й приложение.

4. Lite OS и приложенията

Четвъртото важно нещо за Watch GT 2 е операционната система, която той използва. Тя се нарича Lite OS и е разработка на Huawei, като нейният код се съдържа и в HarmonyOS.

За подобен тип устройства не се иска кой знае колко сложен софтуер и като оформление и организация на менютата нямам забележки. Имайте предвид обаче, че списъкът с допълнителни приложения, на този етап е доста ограничен. Няма например Spotify.

Lite OS все пак позволява да получавате известия от всички приложения в смартфона си, има музикален плейър, прогноза за времето, пулсомер, тракер за съня и активните ви занимания и дори за нивата на стрес.

Единият бутон на часовника служи за влизане в списъка приложения или като бутон “Назад”, а вторият може да бъде персонализиран и да извиква команда по избор. В моя случай – прогнозата за времето.

Huawei Watch GT 2 @ nixanbal.com

5. Провеждане на разговори

Петата важна подробност за Watch GT 2 е добавеният високоговорител, през който можете да слушате музика, но честно казано не ви го препоръчвам, въпреки че като за смартчасовник звукът не е никак лош. Спикърът обаче е изключително ценен за провеждане на разговори. Бих го използвал в автомобила например, където при входящо повивкване няма да има нужда дори да поглеждам телефона си, а директно бих могъл да приема обаждането през часовника и да говоря свободно като с хендсфри.

Колкото до слушането на музика – бихте могли да свържете Bluetooth слушалки.

Това бяха накратко първите ми впечатления от Huawei Watch GT 2, който излиза в България в края на октомври. 

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар