5 НЕЩА за Lenovo ThinkBook 14s Yoga

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Серията лаптопи ThinkBook на Lenovo е основно насочена към работещите хора, но след като използвах един от най-новите й представители в продължение на две седмици, бих казал, че всъщност може да бъде решение за доста широк кръг потребители. Моделът Lenovo ThinkBook 14s Yoga предлага актуална конфигурация, компактно тяло и въртящ се дисплей, който позволява ползване в различни режими. Подробностите ще ви разкажа в следващото видео с 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за ThinkBook 14s Yoga.

Конфигурация

Започвам с конфигурацията, която, разбира се, е основното, на което би следвало да се базира изборът за нов лаптоп. Или поне за мен е така. ThinkBook 14s Yoga пристига с най-новото 11-о поколение Tiger Lake процесори на Intel, като моята бройка за тест е оборудвана с Core i5 (i5-1135G7) с интегрирана графика Intel Iris Xe, 8 GB RAM и 256 GB SSD. С това машината очевидно не се стреми да разбие бенчмарк рекордите, но бих казал, че е добре балансиран и подходящ избор за повечето сценарии на ползване, включително работа, обучение и други.

Все пак имайте предвид, че можете да конфигурирате ноутбука с Intel Core i7 процесор, с до 1 TB SSD и възможност за до 40 GB RAM. Има и гнездо за второ SSD, което може да побере още до 512 GB памет.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga @ nixanbal.com

Колкото до батерията – тя обещава до 12 часа живот, но при по-активно ползване и по-висока яркост на дисплея, разбира се, данните ще се разминават с официалните. Така или иначе със сигурност бих казал, че можете да разчитате на един работен ден време на ползване без зарядно. А зарядното е 65 W и е с USB C накрайник, като се поддържа бързо зареждане, което запълва батерията до 80% за 1 час.

Сензорен дисплей и стилус

Продължавам с дисплея, който е 14-инчов с пропорции 16 към 9, със защита от стъкло Gorilla Glass, тънки рамки от трите си страни и по-дебела в долната част при пантите. Еканът има Full HD резолюция и гъстота на пикселите от около 157 ppi, 300 нита яркост, покрива 100% от цветовата гама sRGB и поддържа Dolby Vision HDR. Бих казал, че общите впечатления от картината са добри – харесва ми цветопредаването и контрастът, а яркостта би могла да е една идея по-висока, особено ако планирате да полвате лаптопа навън.

И тук, подобно на конфигурацията, Lenovo не цели да предложи най-напомпаните екстри, достъпни на пазара, а по-скоро да създаде добре балансиран избор. ThinkPad 14s Yoga действително предлага достатъчно добър екран за ползване в работното ежедневие, който освен това е сензорен и дава допълнителни възможности за потребителите.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga @ nixanbal.com

Всъщност една от тези допълнителни екстри е възможността за ползване на стилус върху дисплея на лаптопа. Въпросният Smart Pen е интегриран в дясната част на корпуса и е особено подходящ за водене на бележки или просто скициране.

Гъвкав дизайн и компактни размери

Третото ключово нещо, което трябва да знаете за този лаптоп, е, че той е част и от серията Yoga и като такъв екранът му може да се завърта назад до 360 градуса. Така можете да използвате машината не само в позицията на стандартен ноутбук, но и в още три режима – таблет, палатка и стойка. Разбира се, всичко зависи от ситуацията и мястото, на което работите с него, а бих казал и от съдържанието. Защото когато например пусках видео на ThinkPad 14s Yoga, предпочитах да го използвам в т.нар. режим стойка, който ми позволяваше по-удобно регулиране на ъгъла, а и скриваше ненужната в този момент клавиатура. При браузване на сайтове и четене на новини на дивана например по-подходящ режим беше таблетният.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga @ nixanbal.com

Тук ще спомена и размерите на лаптопа, които са доста компактни. И въпреки че при дебелина от 2.16 см това не е най-тънкият модел на пазара, теглото от 1.5 кг е доста скромно и го прави лесен за носене във всяка чанта или дори под ръка.

Защита с биометрични данни

По отношение сигурността също има някои важни подробности, които ще спомена тук, особено имайки предвид, че основната аудитория все пак са бизнес потребителите. Лаптопът има 1 МР уебкамера, която може да бъде закрита ръчно с физическия предпазител, което със сигурност ще бъде ценно за служителите в някои компании.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga @ nixanbal.com

Освен това е налице и скенер за пръстови отпечатъци – нещо, което харесвам и използвам постоянно и при собствения си лаптоп, защото ми се струва най-сигурният и бърз метод за защита и верификация на самоличността. Намира се от дясната страна на лаптопа, интегриран в бутона за включване, и работи доста адекватно. Разбира се, отначало ще ви е необходимо време, за да свикнете с точната му позиция, но след това нещата стават лесни.

Набор портове

Приключвам петте най-важни неща, които трябва да знаете за Lenovo ThinkBook 14s Yoga с темата за портовете. При много актуални модели, особено от по-компактния клас, изборът от възможности за връзка не са никак щедри, но тук по-скоро бих казал, че новините са добри.

Lenovo ThinkBook 14s Yoga @ nixanbal.com

Лаптопът има два пълноразмерни USB 3.0 порта, два USB-C порта, един от които Thunderbolt 4, microSD слот, HDMI и жак за слушалки. Налице е и Kensington слот за заключване, а освен това компютърът е съвместим с докинг станциите ThinkPad USB-C Dock Gen2 и ThinkPad Hybrid USB-C.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар