5 НЕЩА за Philips Moda 276C8

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В последните дни имах възможност да разопаковам и използвам вкъщи един от най-новите монитори на MMD – компанията, която произвежда и продава мониторите с марката Philips. Става въпрос за LCD модела Philips Moda 276C8, който има щедър диагонал, приятна картина и още по-приятна визия – нещо, което е особено важно, най-вече когато избираме какъв монитор да инсталираме в домашния си офис. В по-горното видео и на следващите редове ще ви разкажа за 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за този монитор Philips…

1. СТИЛЕН ДИЗАЙН

Започвам с дизайна, като първото нещо, което трябва да знаете за този монитор, защото и производителят се гордее с него, а и защото той вече е бил отличен с награда Red Dot Design Award. Това, което, вярвам, ще се хареса на потребителите, са супер тънките рамки от трите страни на монитора, които го правят да изглежда впечатляващо на бютото.

Монитор Philips Moda 276C8 @ nixanbal.com

Като цяло визията е доста семпла и стилна. Харесва ми този обран дизайн и особено ръбатата квадратна или по-скоро кубична стойка, която го държи стабилен.

2. 27″ Quad HD IPS ДИСПЛЕЙ

След дизайна, който впечатлява още с изваждането на монитора от кутията му, самият екран ще привлече вниманието ви. Става въпрос за 27-инчов дисплей с IPS панел и Quad HD резолюция от 2560 x 1440 пиксела и гъстота на пикселите от 109 ppi. Да, тук ще разберете, че не говорим за най-висок клас 4K монитор с цена, близка до тази на компютъра ви, а за сравнително балансиран и достъпен модел, който обаче не налага компромис с качеството на картината.

Монитор Philips Moda 276C8 @ nixanbal.com

А колкото до изображението – поддържа се широка цветова гама, HDR съдържание, както и технологията AMD FreeSync, макар и мониторът да не се позиционира като геймърски.

3. НАКЛОН

Третото важно нещо, което искам да отбележа за Philips Moda 276C8, е свързано с по-презицното позициониране на екрана. Интересното е, че наклонът му може да се регулира само по вертикалата, така че, ако искате да го обърнете настрани, ще трябва да подместите самата стойка.

Монитор Philips Moda 276C8 @ nixanbal.com

Това би било проблем, ако често се налага да обръщате монитора към някой колега, но в моя случай е по-скоро излишно, още повече, че ъгълът на видимост е 178 градуса по вертикала и хоризонтала.

4. ПОРТОВЕ

Портовете са приятен елемент от характеристиките на монитора Philips Moda 276C8, като в името и на дизайна, и на удобството – те са изнесени в задната част на квадратната му стойка. Това означава, че кабелите, които излизат от него ще се спускат директно надолу по бюрото и няма да висят грозно от самия екран.

Монитор Philips Moda 276C8 @ nixanbal.com

А за какво по-конкретно става дума тук – налице са два HDMI конектора, USB C порт и ключалка “Кенсингтън”, ако работите в офис среда. До тях има още джойстик за навигация и, разбира се, конекторът за зарядното, което между другото е доста солидно.

5. USB C ЗАРЕЖДАНЕ

Споменах наличието на USB C порт. Това е не само удобство да свържете монитора със съвременния си лаптоп, който използва същия стандарт, но и възможност за го зареждате. Точно така, USB C портът на Philips Moda 276C8 има възможност за подаване на мощост и позволява да зареждате други устройства през него, като освен за лаптопи, той работи и за телефони.

Монитор Philips Moda 276C8 @ nixanbal.com

В комплекта между другото влиза USB C към USB C кабел, както и HMDI кабел.

Това бяха най-важните 5 неща, които трябва да знаете за Philips Moda 276C8. Към момента на създаване на този материал мониторът се предлага у нас на цена от около 650 лв.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар