5 НЕЩА за Wi-Fi меша Tenda nova MW6

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вече няколко месеца у дома използвам Wi-Fi Mesh системата nova MW6 на Tenda, която в моя случай реши проблема с липсата на връзка в една от стаите на жилището ми. Tenda nova MW6 е сравнително достъпно решение, с което можете да покриете с Wi-Fi мрежата си целия си апартамент или дори къща, а за основните акценти в много синтезиран формат ще ви разкажа в по-горното видео или на следващите редове…

1. Инсталация

Започвам с инсталацията. Нещо, което леко ме притесняваше, тъй като досега не ми се е налагало да инсталирам Wi-Fi меш, но се оказа изключително лесно. Целият процес от разопаковането на кутията до свързването на лаптопа и телефона към новосъздадената мрежа отне не повече от десетина минути, дори по-малко.

Единственото, което трябва да направите, е да изберете един от модулите като главен, да свалите приложението на смартфона си и да следвате стъпките.

Tenda nova MW6 @ nixanbal

2. Приложение за управление

И настройката, и последващите контрол и управление на мрежата се случват тъкмо през приложение на смартфона. Такова се предлага за Android и iOS, като функциите в него не са изобилие, но все пак съвсем достатъчни за основните нужди на масовия потребител.

В приложението можете да следите колко и какви са свързаните устройства, да създадете мрежа за гости или за децата си, в която да укажете по колко часа на ден техните устройства могат да използват Wi-Fi.

3. Покритие 

Wi-Fi мешът Tenda nova MW6 работи на 2.4 и на 5 GHz и по спецификации има покритие от до 500 м2. В моя случай нямам нито нуждата, нито възможността да тествам пълния покривен капацитет на устройството, като дори успях да си осигуря покритие на жилището само с два от трите модула в комплекта. Имайте предвид обаче, че ако имате нужда от повече модули, nova MW6 позволява да свържете общо 9 и най-голямото улеснение е, че трябва просто да ги включите към електрическата мрежа, без нужда от някакво търсене и свързване с останалите.

Tenda nova MW6 @ nixanbal

4. Дизайн

Продължавам с дизайна, който всъщност не е никак маловажен, ако ще разполагате подобни джаджи из целия си дом. Добрата новина е, че nova MW6 има чудесен дизайн, който се базира на бяла кубична форма и може умело да се впише във всеки интериор. Всеки от трите модула идва със собствен адаптер за електрическата мрежа.

Отгоре на всяко кубче има светлинка, която указва какво е качеството на връзката. Цветът, който искате да виждате, е зелено.

Tenda nova MW6 @ nixanbal

5. Достъпна цена

Така стигам до цената, която е около 300 лв. за системата с 3 модула. Бих казал, че с нея Tenda nova MW6 е сравнително достъпно и добро решение за покриване с Wi-Fi на целия дом, независимо дали става въпрос за просторен апартамент или къща.

Тук все пак ще кажа, че ако сте супер запалени геймъри или търсите възможно най-доброто решение на пазара, без оглед на цената, този вариант вероятно не е точният за вас.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар