5 причини, заради които взимането на бърз кредит е грешка

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Когато много ви трябват пари, всички бързи кредити без доказване на доход изглеждат привлекателни. Не е нужно да осигурявате обезпечение и можете да използвате парите за почти всичко, което искате. Дори лица със слаб кредитен рейтинг може да бъдат одобрени. Но като всички заеми и бързите кредити имат някои свои недостатъци.

Обикновено лихвите им са доста по-високи, отколкото са при гарантирани заеми и ако не успеете да върнете парите навреме, това може да навреди на възможността ви да взимате нови кредити в бъдеще. Ето пет момента, когато бързият кредит просто няма смисъл.

  1. Вие отговаряте на условията за обезпечен заем

Обезпечените заеми изискват обезпечение, което банката може да усвои, ако не успее да върне дължимото. Обезпечението ви е колата ви в заем за автомобил или домът ви с ипотека. Бързите кредити имат по-големи лихви, защото не изискват обезпечение. Това означава, че няма нищо, което кредитора може да вземе, ако не изплатиш заема, така че те начисляват повече лихва за компенсиране на увеличения риск.

Няма правило, което да казва, че не можете да използвате бърз кредит за покупка на кола или жилище, но ако целта ви е да платите възможно най-малко лихви, по-добре е да пробвате с автомобилен заем или ипотека. Лихвите по бързите кредити обикновено са в пъти повече от банковите лихви, в зависимост от вашия кредит.

  1. Използвате го за плащане на капризи

Почивките и сватбите са забавни, но не са необходими разходи. Вземането на заем за покриване на тези незадължителни и вече скъпи събития просто не е разумно. По-добре е да спестите за тези случаи предварително, така че да имате достатъчно пари, когато дойде времето.

Преценете колко пари са ви нужни и кога ще ви трябват парите. След това разберете колко трябва да спестявате всеки месец, за да постигнете това. Ако не сте в състояние да посрещнете тази нужда, помислете за намаляване на разходите си, отсрочване на събитието или потърсете начини да увеличите доходите си, като например да започнете втора работа.

  1. Имате нужда от него, за да покриете основните си разходи за живот

Непрекъснатото взимане на кредити е знак, че изпадате в сериозни финансови проблеми. Бързият кредит може да ви помогне в краткосрочен план, като ви даде бързи пари в брой, но това може да ви остави с още по-голям проблем в дългосрочен план.

Ако планирате да теглите бърз кредит, който да ви помогне да си купите храна или да си платите тока, е време сериозно да преоцените бюджета си. Потърсете области, в които можете да намалите разходите, като хранене или кабелна телевизия, и се опитайте да увеличите доходите си, като работите извънредно или търсите повишение. Помислете за кандидатстване за социални помощи, ако смятате, че отговаряте на условията. Може дори да се наложи да предприемете по-драстични стъпки като преместване в по-достъпна зона, където разходите за живеене са по-поносими

  1. Не сте сигурни, че можете да плащате сумата

Когато кандидатствате за бърз кредит, вашият кредитор трябва да ви каже колко ще са месечните ви плащания. Ако не сте сигурни дали можете да плащате толкова всеки месец, не трябва да взимате заема. Рискът от неизпълнение е висок и изключително скъп.

Вашият кредитор ще докладва за пропуснатите си плащания на кредитния регистър и това ще намали шанса ви в бъдеще да получите изгоден кредит.

  1. Ще инвестирате парите

Заемането на пари за инвестиране не е добра идея, защото не се знае дали ще спечелите. Възможно е, но ако инвестирате парите в грешни активи, да приключите със загубата на взетата на заем сума, която след това ще трябва да върнете.

Ако искате да инвестирате, започнете да отделяте малко пари всеки месец, за да изпълните тази си цел.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар