5-те токсични черти на Скорпиона

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Какви са тъмните страни на Скорпионите защо тази зодия се ползва с лоша слава? Да, наистина има хора, които изпитват страх от Скорпиони и открито ги избягват. Тези токсични черти на Скорпиона могат да обяснят много неща.

5-те токсични черти на Скорпиона
 © istockphoto.com

  


Скорпионът е сложен знак. Или ги обичаш до смърт, или ги мразиш до мозъка на костите си. Или понякога и двете.

 

Трудно е да се разбере как един знак получава толкова смесени чувства. Също толкова неразгадаем е и самият зодиакален знак Скорпион.

 

Това, което знаем е, че Скорпионите обичат силно и мразят силно. Хората Скорпиони ще ви поглезят с комплименти, ще ви направят закуска в леглото и ще ви прегърнат толкова силно, че не можете да дишате. Но те също играят на топло и студено, проверяват телефона ви и таят злоба за дребните неща.

 

Приятел Скорпион – защо си струва да имате такъв в живота си?

 

Скорпионите са ангели и демони едновременно. И честно казано, хората ги харесват такива, каквито са. Те се радват да бъдат различни от другите зодии и най-вече да бъдат себе си. Те нямат нищо против, ако хората смятат, че са мрачни, екстремни, отмъстителни или потенциални серийни убийци.

 

Годишен хороскоп 2023: Скорпион

 

Добави описание

А ето и кои са токсичните им черти, които карат хората да се плашат от тях:

 

Липса на емпатия

 

Емпатията е сила. Като воден знак, Скорпионите са родени с него. Но те просто са твърде заети, за да изпитват чувства към другите. Хората от зодия Скорпион често са въвлечени в бързи емоции. Наречете ги егоисти, но те се гмуркат дълбоко в собствения си свят. А емоциите на другите просто драскат повърхността.

 

Дори когато те се грижат за вас, пак може да почувствате празнина между тях. Те не винаги са там, за да признаят чувствата ви или да ви покажат подкрепа. И затова понякога може да е самотно да си влюбен в Скорпионите.

 

8 въпроса, които НИКОГА да не задавате на един СКОРПИОН

 

Проблеми с доверието

 

Скорпионите са майстори в прикриването на несигурността си. Те държат хората на една ръка разстояние за самозащита. Дори когато сте в техния кръг, те пак може да поставят под съмнение надеждността ви. Ще им отнеме много време да наблюдават и тестват, преди да ви powerqt сърцата си.

 

Когато Скорпионите поставят другите под микроскоп, те са изложени на риск да бъдат параноични. Хората, които ги обичат от все сърце, ще останат разочаровани, че доверието не е взаимно. Ето защо Скорпионите често могат да се окажат сами и няма с кого да говорят. Те отблъскват хората със собствената си параноя.

 

Добави описание

 

Ролята на жертвата

 

Ако сте близки със Скорпионите, може да откриете, че те се оплакват много. Те обвиняват времето, възможностите, околната среда и икономиката, но не толкова себе си.

 

Всички имаме възходи и падения в живота си. Но Скорпионът просто не може да се откаже от паденията. Скорпионът е склонен да обвинява другите, но няма да направи промяна. В съзнанието му всички усилия ще бъдат напразни. Така че защо да се опитва?

 

Когато се опитате да потърсите отговорност от тях, Скорпионите ще ви отведат по пътя на травматичния спомен. Тази токсична черта на Скорпиона кара другите да се чувстват безсилни. Това е самосаботиране, което не прави нищо нито за Скорпиона, нито за другите. 

 

Те са отмъстителни

 

Прощаването не е силна черта на Скорпиона. Тяхната чувствителност ги прави податливи на гняв. Един нелицеприятен коментар или лека шега може да обиди или вбеси Скорпионите. Разрушението и гневът са записани в гените им. Скорпионът вярва в приказката “Око за око, зъб за зъб” и по подразбиране винаги търси отмъщение.

 

Но това, което Скорпионите не виждат е, че самото отмъщение в крайна сметка не променя живота им. Светът няма магически да стане по-добро място с едно-единствено раздаване на справедливост. Тъй като жертват вътрешния си мир за отмъщението, психическото им здраве често е жертва.

 

Любимите десерти на зодия Скорпион

 

 

Добави описание

 

Манипулатори

 

Знакът на Скорпиона се управлява от Плутон и Марс. А Плутон е обсебваща и контролираща планета. В резултат на това Скорпионът ще се опита да владее всичко и всеки. 

 

Като партньори Скорпионите изискват лоялност. Те се страхуват да бъдат наранени и не могат да понесат да бъдат в неизвестното. Така че, когато се чувстват пренебрегнати или с разбито сърце, те отвръщат на удара.

 

Те могат да ви подложат на мълчаливо наказание, което ви кара да се чудите какво се е объркало. Или може да изровят подробности от миналото ви и да ги използват срещу вас. Някои Скорпиони също могат да играят ролята на жертва и да ви принудят да им дадете каквото искат.

 

Но трябва да се отбележи, че не всички Скорпиони възнамеряват да манипулират другите хора. Но често не осъзнават токсичното си поведение и правят именно това, заради което Скорпионите са смятани за ревниви или пък собственически настроени. 

 

Източник: rozali.com


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар