50-и ден: Протест и контрапротест – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

50-и ден: Протест и контрапротест

Facebook/Отровното трио

В 50-ата вечер на антиправителствени протести в София на пл. “Независимост” започнаха да се събират демонстранти. Преди това от т.нар. Отровно трио обявиха, че искат от Министерския съвет официална информация за адреса на главния прокурор Иван Гешев в Бояна.
Проф. Велислав Минеков, пиар специалистът Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов свикаха брифинга заради вчерашното изказване в тв ефир на Иван Гешев, че плаща на пазарни цени наем, за да живее в резиденция “Бояна”.
Тримата попитаха на какво основание живее там и подчертаха, че той е първият главен прокурор, който живее в резиденцията.
Според тях “Министерският съвет явно се командва от главния прокурор”. 
Т.нар. Отровно трио – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.Т.нар. Отровно трио – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

“Резиденция “Бояна” е своеобразен монопол и не е търговско дружество. Как се получават пазарните цени при липса на конкуренция? Респективно логичен е въпросът мога ли да преместя собственото си ателие там. Готов съм да дам два лева повече, отколкото господин главния прокурор. Освен това там става дума за много подходящи помещения по отношение на моята работа. Има двор, на който мога да работя свободно, да вдигам шум, да вдигам прах. Мисля, че би било чудесно и това, което не разбрахме, кои са така наречените всички служби, които са препоръчали на господин Гешев да живее на това място”, заяви проф. Велислав Минеков.
“Аз живея в държавен имот по препоръка на всички български служби за сигурност. Казвам – всички български служби за сигурност, включително и НСО, като семейството ми плаща наем на пазарни цени и мисля, че това е достатъчно”, каза вчера Гешев пред Нова телевизия.

За четвърта поредна вечер противници на блокадите в центъра на столицата се събраха пред пилоните на НДК. Около петдесетина души поискаха и оставката на президента Румен Радев, когото определят като “разединител на нацията”.
Подготвени са и две подписки, обясни един от организаторите на контрапротеста Николай Колев:
“Досега хората се подписваха в сигнала до прокуратурата за извършени престъпления, който конкретно ще бъде подаден срещу лицата, които са отговорни за всичко това – т.нар. Отровно трио, разни бизнесмени зад граница и други политици. А сега искаме да формулираме простото, ясно и конкретно искане да бъдат премахнати блокадите”. 
Ето какво заяви пред БНР един от участниците в акцията край НДК:
“Аз живея в близост до Румънското посолство и мога да ви кажа, че съм възмутен от тази репресия, която упражняват върху нас на тези важни, комуникативни места в София”.
Малко след 19 часа контрапротестиращите поеха на шествие по бул. “Витоша” до храм “Св. Неделя” с плакати “Радев – позор” и скандирания “София не е катун”, “Радев е позор, оставка и затвор”.
Преди това от импровизирана трибуна определиха акцията си като законна, защото имат разрешение за провеждането ѝ от Столичната община.
При “Св. Неделя” участниците в шествието коленичиха в памет на загиналите в атентата в църквата, след което тръгнаха обратно към НДК.
“Не съм съгласен с нещата, които се случват – блокиране на София от едни хора, които уж възпитани действат срещу нас, обикновените хора”, казаха пред БНР участници в контрапротеста, които посочиха президента Радев за “катализатор на тези различни настроения, които се създават”.
Антиправителствени протести тази вечер има и в Пловдив, както и във Варна.
По-рано днес гражданско сдружение БОЕЦ имаше акция пред Съдебната палата в София, както и в Пловдив.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар