51-годишен ватман е починал от инсулт в трамвая

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Столичен ватман е починал от инсулт трамвая, който управлява. Това съобщиха от “Спаси София” на своята фейсбук страница.

Ето какво още съобщават те за фаталния инцидент: “Лошото управление и големите жеги взеха поредната жертва – ватман почина в трамвая. На 2.8, когато температурите в София надвишаваха 40 градуса, ватман на едва 51 г. спира на спирка бул. К. Величков и повече не потегля, защото получава инсулт. Подобни инциденти не са рядкост – само тази година има поне 5-ма водачи, починали на възраст под 55 г.и със сигурност част от причините за черната статистика са лошите условия на труд в общинските транспортни оператори.

Години наред трамваите са трагично недофинансирани и около 80% от тях нямат климатик даже и в кабините на водачите. Ватманите са принудени да работят дълги смени, често по над 10 часа, при температура в кабините над 40 градуса и в нечовешки условия – с огромен извънреден труд, високи нива на стрес, лоши санитарни условия, твърде кратки почивки. Налице е и лошо управление на съществуващите активи, тъй като в момента на разположение има:

26 трамваи, оборудвани с климатици за водачите, които обаче не са в изправност;

15 спрени и неизползваеми трамваи оборудвани с климатици, които могат да бъдат монтирани на други трамваи в движение;

10 трамваи модел Песа, които през лятото стоят в депото – те могат да бъдат на линия и така да заместят поне част от по-старите неклиматизирани мотриси;

Поне 15 изправни автобуса с климатик също ежедневно не излизат на линия.

През 2016 г. пък Столичен електротранспорт обяви обществена поръчка за климатици в кабините на трамваите, която пропадна. 4 години по-късно е обявена нова процедура, с изпълнител избран в началото на 2021 г. , но климатици все още не са поставени заради трагичното финансово състояние на градския транспорт. Катастрофалната транспортна политика на Йорданка Фандъкова доведе до огромен отлив на пътници и приходи в системата, а дори Ковид-кризата не бе мотив за управляващите най-накрая да направят градския транспорт по-бърз, редовен и привлекателен!

Поднасяме искрени съболезнования на семейството и настояваме за спешни мерки и дълбоки реформи!”, написаха от “Спаси София”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар