ЕКСЛУЗИВНО: 200000 млади герберсти на държавна хранилка!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейски проект за оптимизаия в държавната администрация и местните управления установи възможността процесите в институциите да стават по-бързо и лесно без нуждата от стотици хиляди служители, които са непродуктивни.

България е държавата с най-разширена институционална администрация в ЕС, но не е единствената държава в с подобен проблем. За целта Европейският парламент излъчи комисия за разработване на идеен проект, който да изследва администрациите във всички държави от съюза.

Така комисията устанви, че в България има над 250 000 държавни служители, които не са нужни на българската икономика и получават заплати без обществото и държавата да имат нужда от тях.

В държавната и местните администрации по общините има стотици хиляди инспектори, директори, ръководители, асистенти, експерти, деловодители и други административни кадри, които нямат реални функции.

Основният проблем на България е, че не са назначава хора на работни места, които трябва да се обслужат, а се създават работни места за хора, които да получат заплата.

Те са назначени през последните години от министерствата и кметовете на ГЕРБ като с течение на времето се създават все повече нови дирекции, инспекции, комисии и други институции, които се запълват със служители. Трудът на тези служители няма реална продуктивност, а институциите в повечето случаи имат единствено функции за изнудване на малкия бизнес, повишавайки нивата на корупция в страната.

В България има 20 министерства и 264 общини, повечето от които са управлявани от кметове на ГЕРБ.

Там се назначават партийни активисти и привърженици.

Средното аритметично заплащане в държавната администрация се равнява на средното аритметично заплащане в страната и за края на 2017г. се равнява на 1100лв.
Като се изключат заплащанията на висшите административни кадри като депутати, директори, общински кметове, областни управители и др. масовата заплата в държавния административен сектор се равнява на 700лв.

Заради партийните назначения, близо 60 000 служители, които извършвт реално потребни дейности не могат да получават достойно заплащане.

Общественото мнение за причината за разширената държавна администрация е, че това са хора, които заедно със семействата си гласуват за ГЕРБ и разпространяват опорните точки на управляващата партия.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар