55-годишен издъхна, прободен от бик на фестивал в Испания

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

55-годишен мъж почина от кръвозагуба, след като бе наранен тежко на фестивал за бягане с бикове в Източна Испания, съобщиха властите, цитирани от „Ройтерс“ и „Гардиън“.

Това е първият подобен смъртен случай в страната, откакто подобни събития се възобновиха, след като ограниченията заради Covid-19 бяха облекчени през лятото.

55-годишният мъж, чието име не е назовано, е прободен многократно от бика на фестивала в Онда, съобщи градският съвет в събота. Други участници се опитали да изгонят животното, но усилията им се провалили.

Мъжът е починал по-късно същия ден в болница в близкия град Виляреал, след като рана в лявото му бедро е пробила артерията му, съобщиха от службите за спешна помощ. Имал е и рана на главата.

Общинският съвет на Онда отмени всички надбягвания с бикове, планирани на фестивала в града, който ще приключи в неделя. Други дейности не са засегнати.

Публичният дебат за това дали фестивалите за бягане с бикове трябва да бъдат премахнати, стана по-разгорещен през последните години и само малък брой се проведоха след премахването на ограниченията за Covid.

Животните, пуснати на свобода за надбягване, обикновено се използват в корида по-късно същия ден.

Проучване от 2020 г. на Electomania, социологическа компания, установи, че 46,7% от испанците са за забраната на корида, 34,7% не са „за“, но не подкрепят законовата забрана, а 18,6% смятат, че тя трябва да бъде запазена.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар