55-ти ден на протеста, демонстрантите се заканват утре депутатите да работят под обсада

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

55-а вечер на протести в София. Ден преди обявения за национален протест, който съвпада с края на депутатската ваканция, недоволни отново се събраха в центъра на София.

Протестиращите се заканват в първия ден от новия политически сезон депутатите да работят под обсада. Протестиращите поставиха допълнителни палатки пред сградата на бившия партиен дом, сега сграда на парламента.

Ден преди големия протест обстановката в “Триъгълника на властта” е спокойна, а хората мирно отстояват исканията си. Много от протестиращите на площада смятат, че с опита за промени в Конституцията премиерът Борисов иска да спечели време и продължават да настояват за неговата оставка. Засилени са мерките за сигурност още тази вечер, ден преди големия протест. Полицаи от цялата страната пристигат в столицата. 

Един от входовете на Народното събрание е отцепен с ограничителни ленти от полицията. От СДВР заявиха, че ще предприемат всички необходими мерки за осигуряване на сигурността и призовават за опазване на реда и разграничаването от провокатори.

Снимка: БТА

От Столична община съобщиха, че до днес са подадени уведомителни писма за протеста от “Да, България”, “Системата ни убива”, както и от няколко физически лица. Партия “Да, България” е поискала от Общината да остане на паркинга пред БНБ от 8:00 ч. до 22:00 ч. Гражданската инициатива “Системата ни убива” е получила разрешение за протест в района около куполите. Организаторите на недоволството от “Отровното трио” не заявяват своя план на движение.

На входовете на столицата ще има екипи на Пътна полиция при евентуално пристигане на автобуси от страната.

Снимка: БТА

Военен и свещеник закриха 55-тия протест срещу кабинета и главния прокурор. Ген. Шивиков и отец Дионосии призоваха за масово участие в антиправителствените демонстрации в първия ден от новия политически сезон.

Организаторите на протестите от “Отровното трио” призоваха гражданите, които имат сили, да останат пред парламента цяла нощ.

А останалите да не правят шествие до “Орлов мост”, за да събират сили за началото на парламентарната сесия на сутринта. Въпреки това, повечето направиха своето шествие.

Тази вечер протестът във Варна беше обявен като подготвителен за “Голямото народно въстание” в София утре. След като изказаха исканията си на кръстовището пред общината, протестиращите се отправиха на факелно шествие по централната улица.

Снимка: Булфото

 

 

 

 

 

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар