Такси коли данъци

„Честито“, българи! Имате ли автомобил над 10-годишна възраст? Ако отговорът е да – ГОРИТЕ ЖЕСТОКО! Вижте защо

Данъци
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на околната среда и водите предлага нови по-високи екотакси за по-старите автомобили.

Най-голямо увеличение на таксата е предвидено за автомобилите над 10 години – до 310 лв., предава Бтв.

Увеличение има и за колите на възраст между 5 и 10 години. А за новите коли е планирано намаляване на таксата.

Такса вече ще има и за тежкотоварните превозни средства.

За най-новите камиони тя ще бъде 938 лева. Колкото е по-стар е камионът, толкова по-висока ще е таксата.

Ако е над 10 години, тя ще е над 2300 лв.

КОМЕНТАРИ ОТ МРЕЖАТА:

Най-много вдигат таксите за най-масово продаваните автомобили! Честито на печелившите. Да не говорим, че никъде няма официален ценоразпис.

Така или иначе не е ясно тази такса за какво е – уж беше за рециклирането на автомобилите.

Е да ама ако изнеса автомобила от България и го пререгистрирам в друга държава и я продам там, никой в БГ не ти връща тази такса.

А данъците за по-екологично чистите автомобили (евро 5/6) кога ще ги намалят? Вземаш си някой по-нов и екологичен автомобил с над 107 к.с. и като ти сложат един зверски данък… Голям стимул за толкова вече ограбения и обеднял българин.

Те хората са направили евро стандартни, нашите умници ще ги делят на година на производство?!
А и 40 лева еднократно заплащане е толкова нелепо увеличение, че е чак смешно.

 

Не разбрахте ли , че тези еко такси нито влизат в държавата ,нито отиват за някакво подобрение на нещо. Еко таксите после ги прибират фирмите за скрап който изкупуват стари автомобили. Един път ти изкупуват колата на безценица , и за всяка кола държавата им превежда въпросната еко такса. Аз нямам нищо на против да я увеличат колкото искат , ама искам после като си бракувам колата да ми я върнат на мен , не на фирмата за скрап.
Няма такава корумпирана държава.
Намирам екополитиката на управляващите в световен аспект за изключително цинична – сега например се захванаха с дизеловите автомобили , подминават се други замърсители – мръсни производства, за които дума не се обелва , поголовната сеч на горите , за което също се мълчи – имам предвид не само бракониерската сеч , но и “регламентираната” – с благословията на лесничеите, ТИР-овете , които сноват по пътищата , а за самолетите , които возят височайшите особи и непрекъснато браздят небесата – не се обелва нито дума / за да се превози по въздух един пътник е необходимо доста повече гориво от какъвто и да друг превоз/ – само за да рулира по пистата един Б-747 “издухва” тон и половина керосин – нима това е екологично?!?!?…. Само , е за също толкова неекологични проблеми както дизеловите автомобили се мълчи и то здраво се мълчи – понамирисва на политика , на лобиране и т.н.

 


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар