58 наши хотела имат договори с „Томас Кук“ – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Във връзка с обявяването на фалит и на дъщерните дружества на туроператора „Томас Кук“ министерството на туризма е създало експертна група за работа в извънредна ситуация и 24-часова гореща телефонна линия. Това съобщи на извънредна пресконференция министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от БНР.

Общо 58 хотела в страната имат договори с фалиралия туроператор „Томас Кук“, съобщи министър Ангелкова. Във тях на място ще бъдат изпратени експерти на министерството, които да съдействат с информация.Резервациите на туристите, които са пристигнали у нас с „Томас Кук“, са до 13 октомври. Техният престой и транспорт ще бъдат за сметка на застрахователната компания. Туристите не трябва да заплащат повторно за услуга, за която вече за заплатили, подчерта Ангелкова.


Министерството ще стартира процедура за завеждане на колективен иск от страна на хотелиерите за неполучените плащания за юли и август с цел по-голяма тежест.

Министър Ангелкова ще предприеме срещи с останалите големи международни туроператори. Договореният капацитет за лято 2020 с „Томас Кук“ да бъде прехвърлен към тях.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар