6 болници отказаха прием на 70-годишна жена с Ковид, линейката обикаля 3 часа (Видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Екипът на Нова тв наблюдава със скрита камера пристигащите линейки в Пирогов, за да види ще има ли такива, които не оставят пациентите си в болницата. ВИЖ ВИДЕО ТУК!

В линейката е жена на около 70 години с коронавирус, на кислород, в тежко състояние. Тази линейка потегля без пациентът да бъде хоспитализиран. Екипът ни тръгва след нея. Първо стига до ВМА, където следва отказ за прием.

След това маршрутът на линейката минава през Александровска болница, Инфекциозна болница, „Токуда” и „Софиямед”. Никъде не приемат пациентката.

Следващата спирка е столичната Окръжна болница. Там пациентката е свалена и хоспитализирана. Равносметката от проверката – 6 болници отказаха прием, а седмата хоспитализира пациента. Това отне близо 3 часа на спешните медици.

Дали случилото се е изключение или всекидневие – такъв въпрос зададе екипът ни Спешна помощ. От там отговориха, че спешните медици работят на ръба на възможностите си. Ситуацията обаче е напрегната и се променя с минути.

Екипът на NOVA успя да се свърже и с част от лечебните заведения. От там също заявиха, че ситуацията е динамична и отказ на прием на болен може да се случи само при липса на свободни легла.

Източник: NOVA TV

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар