6 години затвор и 400 000 лв. кръвнина за убийството на внука на Тома Томов

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Районният съд в Мездра е постановил днес ефективно наказание от 6 години „лишаване от свобода“ на Димитър Йотов. Той бе обвинен в неправилно съхранение на оръжие, вследствие на което е настъпила смъртта на 8-годишно момче – внук на бившия депутат Тома Томов.

Подсъдимият е бил признат за виновен в това, че 8 януари 2021 година в дома си в Мездра е държал четири броя огнестрелни оръжия и 28 боеприпаси за тях в нарушение на закона за съхранение на оръжие. Вследствие на това е произведен изстрел с едно от оръжията и е последвала смъртта на малолетно дете, като деецът не е искал и не е допускал това и случаят е особено тежък, се допълва в съобщението.Делото е преминало в едно заседание, като по искане на подсъдимия и неговата защита то се е провело по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият е признал изцяло фактите, изложени в обвинителния акт и се е съгласил да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съдът да намали наложеното наказание с една трета, уточняват от Съдебната палата. Първоначалното наказание, определено от съда за това престъпление е 9 години „лишаване от свобода“. След редукцията съдът е определил наложеното наказание за Димитър Йотов да е 6 години „лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване.


Подсъдимият ще трябва да заплати общо 400 000 лева на родителите на починалото малолетно дете. Присъдата на Районен съд – Мездра не е окончателна, а може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Враца.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар