6 станаха жертвите на отравянето с фалшив алкохол в Текирдаг

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шестима души са починали от отравяне с фалшив алкохол в град Чорлу, окръг Текирдаг, Северозападна Турция, предадоха турските телевизии СиЕнЕн-Тюрк и НТВ.

Двама от тях са починали в болница в Чорлу по-рано тази седмица, други трима са издъхнали тази сутрин и един човек е починал днес по обяд. Сред починалите има един гражданин на Пакистан.

В болницата се намират още 13 души, които са пили фалшив алкохол. Състоянието на няколко от тях е критично, те са интубирани.

Общо 19 души бяха хоспитализирани в Чорлу през последните няколко дни след отравянето с фалшиви спиртни напитки.

Още в петък бе установено мястото, от което хората са купували фалшивия алкохол. Силите на реда иззеха 27 литра фалшиви спиртни напитки (турска ракия).

По случая са задържани общо петима заподозрени. Полицията задържа съпругата на управителя на обекта, в който се продавала ракията. Управителят опита да избяга, но малко по-късно бе заловен от силите на реда.

Много хора в Турция, където спиртните напитки са скъпи, консумират фалшив алкохол (съзнателно и несъзнателно). Миналата година от отравяне с фалшиви спиртни напитки починаха над 100 души в редица окръзи, сред които Текирдаг, Истанбул, Измир, Бурса, Айдън, Мерсин. Стотици бяха лекувани в болници.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар