60 г. след историческия полет: Дъщерята на Алън Шепард също ще достигне Космоса

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шейсет години след историческия полет на баща си Алън Шепард, дъщеря му Лора Шепард Чърчли също ще достигне космоса в следващия полет на „Блу ориджин“ в началото на декември, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Компанията на Джеф Безос обяви третия субоорбитален полет с хора на 9 декември. В състава му освен Лора Шепард е един от водещите на предаването „Добро Утро Америка“ Майкъл Стрехън, който също като нея е поканен от „Блу ориджин“.

Освен тях има четирима души, които са платили за полета си – бизнесмените Дилън Тейлър и Евън Дик, и Лейн и Камерън Бес.

Апаратът на „Блу ориджин“ се нарича „Ню Шепард“ в чест на Алън Шепард от разработването му.

Алън Шепард летя на 5 май 15 минути в космоса – 23 дни след историческия полет на Юрий Гагарин. След това той стана петият от 12-те астронавти, стъпили на Луната. Алън Шепард почина през 1998 г.

Дъщеря му няма да остане по-дълго от него в космоса – суборбиталните полети на „Блю ориджин“ продължават дванайсетина минути.

Компанията „Блу ориджин“ осъществи първия си суборбитален полет с „Ню Шепард“ с пътници на 20 юли 2021 г. Сред тях беше и Джеф Безос.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар